Відбулась презентація концепції розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки

Відбулась презентація концепції розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки

01.09.16 17:17 0 587
Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, яким ми побачимо центральний міський парк в найближчому майбутньому. До обговорення питання долучилися народний депутат України Ігор Лапін, депутати міської ради Ігор Поліщук, Микола Дендіберін, Наталія Бунда, Алла Надточій, Борис Смаль, представники громадськості.

Юрій Моклиця розповів, що концепція почала розроблятися на початку року і на даному етапі підготовчі документи виконані на 90%. “Ми працюємо відкрито — до обговорення залучалася громадськість, інформація була доступною для всіх”, - сказав Юрій Моклиця.

Парк займає територію 75 га, а отже для доцільного використання він буде поділений на сектори, кожен з яких виконуватиме свої функції. Прикладом для розробки зони відпочинку стало польське місто Жешув. Парк має залишитись таким як є, але вдосконалитись. Акцент буде на зелених насадженнях, дерева, які важливо зберегти — будуть збережені. Те, що парк знаходиться на болотистій місцевості створює певні проблеми, але канали можна прочистити та розширити, що стане “фішкою”, яка вирізнятиме парк з-поміж інших.

Юрій Моклиця вважає, що повинна бути створена адміністрація парку, щоб кожен з секторів був закріплений за кимось.

Основною зоною стане ландшафтна (зона для прогулянок), що займатиме близько 60% території, вона включатиме в себе ряд секторів: зона культурно-масових заходів; атракціони; мистецька зона, що матиме дві функції — постійно діючі експозиції та місця для тимчасових заходів — пленерів, презентацій; ристалище — місце для представлення середньовічної лицарської культури, де можна буде проводити тематичні фестивалі.

Значну частину займатиме також спортивна зона, де буде комплекс майданчиків для найпоширеніших видів спорту — футбол, баскетбол, гандбол, волейбол, площадка для екстрим-велосипедистів тощо. Юрій Моклиця зазначив, що згідно опитувань іподром, в такому вигляді, як він є, не цікавий для лучан, отже його територія може бути використана більш доцільно.

Сектор паркових розваг — основною ідеєю якого є розваги, які можна внести в природний ландшафт, наприклад мінігольф.

Функціонуватиме також дитяча зона, яка буде більш вдосконалена. У планах є також обладнати повноцінний пляж, є попит і на так звану “зону пікніків”.

Від представників благодійного проекту “Меценати для солдата” поступила пропозиція створити патріотично-виховний майданчик на території парку.

Сцена, що біля центрального входу в парк буде розібрана, адже буде реставрована та запущена ротонда.

Що ж стосується транспортних засобів - будуть облаштовані три парковки, а в парк машини в'їжджати не будуть, за виключенням транспортних засобів комунальних служб та підприємців, які надаватимуть там певні послуги.

Юрій Моклиця повідомив, що оголошено конкурс для художників, дизайнерів, щоб всі світильники, лавки, смітники тощо були в одному стилі.

В ході обговорення присутні активно долучалися з власними пропозиціями та зауваженнями.

Початок реалізації проекту планується на 2018-2019 роки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку вилучено ...
Наступна новина: Онлайн кредити: плюси і ...

КОМЕНТАРІ