Закарпаття: навчатися ніколи не пізно,так вважають вожаки ветеранських організацій області

Закарпаття: навчатися ніколи не пізно,так вважають вожаки ветеранських організацій області

01.09.16 14:34 0 657
Днями Мукачево зустрічало не тільки прекрасною сонячною літньою погодою гостей – цього разу голів рад ветеранських організацій Закарпаття, а ще й привітними господарями району - головою Мукачівської районної ради І. П. Михайло, головою районної державної адміністрації С. В. Гайдайом та головою Мукачівської ради ветеранів України І. Д. Качуром. Вони зібралися у залі засідань районної державної адміністрації, де їх тепло привітали та ознайомили з досягненнями у соціально-економічному розвитку району та проблемами, які нині доводиться вирішувати трудівникам поля.

На семінарі з доповіддю про завдання обласної, міських та районних рад ветеранів щодо поліпшення стилю роботи та підвищення бойовитості первинних організацій у світлі вимог УІІ з'їзду Ради організації ветеранів України виступив голова обласної ради ветеранів І. Ф. Жиган. Він наголосив, що пріоритетним напрямом діяльності рад ветеранських організацій повинно стати підбір та виховання кадрів голів первинних організацій, створення належних умов праці, матеріальна та моральна їх підтримка. Важливою напрямок у їх діяльності залишається взаємодія ветеранських організацій з органами влади та місцевого самоврядування, іншими громадськими організаціями та фондами. Зв'язок із засобами масової інформації, зокрема з газетою «Ветеран України» тощо.

Затим учасники семінару обговорили важливі питання, які нині стоять перед ветеранськими організаціями. Одне з них – організація волонтерського руху у світлі вимог УІІ з'їзду ветеранів України. Саме цьому питанню був присвячений виступ першого заступника голови ради організації ветеранів України В. П. Гутника. Відповідальний секретар Мукачівської районної ради ветеранів Ф.В. Кінч розповів про стиль, нові форми, методи роботи, звернув особливу увагу на необхідність постійного поєднання навчання та патріотичного виховання молоді.

Присутні заслухали інформацію голови комісії з питань соціально-побутового та медичного забезпечення обласної ради ветеранів України В.М. Рішка та виконуючого обовязки головного лікаря Мукачівського Центру первинної медико-санітарної допомоги району І.М. Гардубей про роботу медичних закладів району з ветеранами щодо їх медикаментозного забезпечення та обстеження.

Темою виступів голів рад Берегівської міської ради організації ветеранів Л.Д. Буєвич, Міжгірської – Я. Й. Ковалишина, Виноградівської – В.П. Ковачика та заступника голови Ужгородської міської ради ветеранів В. М. Сомової, Іршавської – П.В. Короля та Свалявської – М.В. Канчія стали питання роботи ветеранських організацій в сучасних умовах щодо патріотичного виховання молоді та інші найбільш актуальні проблеми ветеранства. Нині у складних умовах сьогодення, коли триває антитерористична операція на сході нашої держави, питання патріотичного виховання молоді є особливо актуальними.

Учасники семінару звернулися до всіх присутніх використати у своїй роботі досвід Мукачівщини, де не забувають літніх людей, залучають їх до активного громадського життя, вивчають їх багатий життєвий досвід, дбають про активне довголіття людей поважного віку і тісно співпрацюють з цих питань із соціальними службами.

На завершення семінару його учасники відвідали село Горонду Мукачівського району, де ознайомилися з досвідом роботи первинної ветеранської організації села (голова В.М.Петах), з її діяльністью та проблемами. Турботливі господарі пригостили учасників семінару – ветеранів смачним обідом.

Учасники семінару поклали квіти до обеліску Слави в центрі села, де отець Михаїл відслужив молебень за загиблими земляками у Другій світовій війні та на сході нашої країни.

Прес-центр Закарпатської обласної

ради ветеранів України.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ