Вакцини проти туберкульозу та інші необхідні для дітей вакцини вже доступні в Україні

Вакцини проти туберкульозу та інші необхідні для дітей вакцини вже доступні в Україні

01.09.16 14:20 0 590
25 серпня в Україну було доставлено 2,5 млн доз вакцин від туберкульозу (БЦЖ). Це партія вакцин, придбаних Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) на запит Міністерства охорони здоров'я у рамках комплексної угоди з міжнародних закупівель. Раніше ЮНІСЕФ вже придбав такі вакцини, як КПК (від кору, паротиту та краснухи), вакцину від гепатиту Б, АКДП (від кашлюку, дифтерії і правцю), АДП-М (від дифтерії та правцю для дорослих), АДП (від дифтерії та правцю для дітей), вакцину проти сказу і вакцину bOPV (бівалентна оральна поліомієлітна вакцина). Всі ці вакцини входять до національного календаря щеплень, розробленого для забезпечення захисту дітей від небезпечних захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Вакцини bOPV та АКДП будуть завезені найближчим часом, а всі інші вже були завезені в Україну.

Постачання вакцини БЦЖ у країну дозволить подолати її гостру нестачу та створить умови для повноцінної реалізації програми рутинної імунізації в Україні.

«Протягом нинішнього циклу закупівель МОЗ за допомогою трьох міжнародних організацій – ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents – придбало лікарських засобів та вакцин на загальну суму більше 2,2 млрд грн», – заявила в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

МОЗ планує у найближчі роки продовжити закуповувати найважливіші лікарські засоби та вакцини через міжнародні організації. Це дозволить уникнути корупції під час тендерів та сприятиме розбудові спроможності Вакцини, придбані міжнародними організаціями для використання в Україні, пройшли пре-кваліфікацію Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та виготовлені провідними світовими виробниками відповідно до найвищих міжнародних стандартів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: навчатися ...

КОМЕНТАРІ