У Рівненській області з початку року в природних екосистемах виникло понад 14 тисяч пожеж

У Рівненській області з початку року в природних екосистемах виникло понад 14 тисяч пожеж

01.09.16 11:57 0 615
Щодня підрозділи ДСНС виїжджають для ліквідації пожеж на відкритих ділянках місцевості, сільгоспугіддях, полях, торфовищах, в лісових масивах. Так, впродовж минулої доби в Україні виникло 199 пожеж у природних екосистемах на загальній площі 237 га. З початку року зафіксовано 14 тис. 445 пожеж в екосистемах на площі 12 тис. 198 га.

Зокрема, 29 серпня рятувальники Полтавщини ліквідували загорання сухої трави площею 200 кв.м. на відкритій території у місті Горішні Плавні. Завдяки оперативним діям вдалося не допустити розповсюдження вогню на техніку одного із місцевих підприємств, що розташовувалася поряд.

Цього ж дня на Житомирщині було ліквідовано 11 пожеж в екосистемах. Так, спочатку виникло загоряння сухої трави на відкритій території на околиці села Бистрик Ружинського району. Через вітряну погоду існувала загроза перекидання вогню на лісовий масив. Пожежу було оперативно ліквідовано, вогнем пройдено 3 га сухої рослинності. За попередніми даними, займання сталося внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи. Загорання сухої травитакож виникали у Черняхівському, Пулинському, Романівському, Новоград-Волинському, Коростенському, Народицькому, Ємільчинському та Любарському районах. Внаслідок пожеж вогнем знищено понад 16 га сухої рослинності.

30 серпня рятувальники Хмельницької області ліквідували горіння торфу на площі близько 300 кв.м., що виникло на лівому березі р. Південний Буг на виїзді зХмельницького поблизу мікрорайону Лезневе.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах. Крім того, після завершення зернозбиральної кампанії аграрії випалюють пожнивні залишки, що категорично заборонено, адже такі дії можуть стати причиною масштабних пожеж.

Пожежі в екосистемах можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Тож, шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте пожнивні залишки на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина пишається ...

КОМЕНТАРІ