У Рівненській області від початку 2016 року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили майже 48 тисяч вибухонебезпечних предметів

У Рівненській області від початку 2016 року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили майже 48 тисяч вибухонебезпечних предметів

01.09.16 15:53 0 640
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни на присадибних ділянках, полях, у лісах та парках, поблизу водойм, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. З початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 6 тис. 276 виїздів, в ході яких вилучили та знешкодили 47 тис. 994 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 341 авіаційну бомбу.

Так, впродовж 25-28 серпня у лісовому масиві в районі с. Лазещина Рахівського району Закарпатської області піротехніки ДСНС проводили роботи з пошуку, вилучення та знищення боєприпасів часів Першої світової війни. Загалом було знешкоджено 1655 вибухонебезпечних предметів: 65 ручних гранат, 25 артилерійських снарядів калібром 76 мм, 8 артилерійських снарядів калібром 85 мм, 7 артилерійських снарядів калібром 100 мм, 1550 набоїв та 5 підривників часів Першої світової війни.

29 серпня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області знищено 26 артилерійських снарядів часів минулих війн, що були виявлені місцевим жителем під час випасу худоби на відкритій території в с. Новомиколаївка Вітовського району.

Цього ж дня піротехніки ДСНС знешкодили 10 боєприпасів часів Другої світової війни, виявлені під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці в с. Бистриця Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Також тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, протягом 29 серпня перевірено на наявність боєприпасів 2,57 га території Луганської області, при цьому піротехніками ДСНС вилучено та знищено 86 вибухонебезпечних предметів: 28 артилерійських снарядів, 5 мінометних мін, 21 ручну гранату, 14 підривників та 18 інших вибухонебезпечних предметів.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На серпневій ...
Наступна новина: В Житомирській області все ...

КОМЕНТАРІ