Газорегуляторний пункт шафовий (ГРПШ)

Газорегуляторний пункт шафовий (ГРПШ)

01.09.16 18:08 0 980

ГРПШ застосовуються в системах газорозподілу для зниження вхідного тиску природного газу та підтримання його рівня на виході з пункта. Конструкція ГРПШ передбачає обладнання для очищення газу від домішок і твердих частинок, а так само обладнання для припинення подачі газу на споживача при аварійній зміні заданого рівня вихідного тиску.

ГРПШ - це металева шафа, всередині якї встановлено технологічне обладнання, для доступу до якого ГРПШ обладнується дверима з одного або двох сторін. При необхідності в ГРПШ встановлюється газовий або електричний обігрів. До речі, на сайті http://угрш.рф/ ви можете подивитися приклад данного обладнання, а саме - ГРПШ-10.

Призначення і опис ГРПШ

Необхідність установки ГРПШ обумовлюється тим, що тиск природного газу в магістральних газопроводах доходить до 10 МПа. Первинне зниження тиску відбувається на газорозподільних станціях (до 1-2 МПа). Але внутрішні газопроводи будівель і будинків не передбачені на такий тиск, тому виникає потреба в зниженні тиску до параметрів, необхідних кінцевому споживачу.

У зв'язку з цим, шафові пункти виконують такі функції:

  • зниження (редукування) високого або середнього тиску природного газу, що надходить з розподільних магістралей;
  • автоматична підтримка тиску на виході;
  • фільтрація природного газу;
  • припинення подачі газу на споживача при аварійному зміні заданого рівня вихідного тиску;
  • комерційний і технологічний облік витрат газу (на вимогу замовника).

Вступний природний газ редукується в регуляторі тиску газу і підтримується на заданому рівні незалежно від вхідного тиску або витрати газу. Цей тип блокування захищає газовикористовуюче обладнання Споживача від стрибків тиску.

Конструкція ГРПШ

Все технологічне газове обладнання встановлюється в металеву шафу, яка виготовляється з вогнетривких матеріалів. Шафова конструкція газорегуляторного пункту захищає обладнання від впливу зовнішніх факторів навколишнього середовища. До того ж, ГРПШ виготовляється з замком, що забезпечує збереження обладнання і запобігання несанкціонованого доступу.

ГРПШ можуть встановлюватися як в опалювальних приміщеннях, так і на відкритій території. В останньому випадку при експлуатації при низьких температурах для коректної роботи обладнання можливо пристрівлаштування газового або електричного обігріву шафи. Електричний обігрів ГРПШ здійснюється за допомогою установки конвекторів всередині шафи. Газовий обігрів ГРПШ здійснюється інфрачервоним пальником. Температура нагріву в обох випадках в разі потреби регулюється. На вимогу Замовника можливе влаштування теплоізоляції корпусу шафи.

Газ по вхідному трубопроводу через кран надходить в газорегуляторний пункт, проходить через фільтр і далі надходить в регулятор тиску, де відбувається редукування і підтримання тиску на заданому рівні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Слинг-шарфы: главные ...
Наступна новина: Чому звертаються до ...

КОМЕНТАРІ