Чернівці: Діти учасників АТО яскраво відпочили у польському Коніні

Чернівці: Діти учасників АТО яскраво відпочили у польському Коніні

02.09.16 17:19 0 654
З 17 по 28 серпня у таборі «Гославіц» м. Конін (Республіка Польща) відпочивали 23 дитини з Чернівців, батьки яких задіяні у антитерористичній операції на Сході України. Польські партнери підготували цікаву програму відпочинку, завдяки якій діти мали змогу познайомитися з традиціями та історичними пам'ятками Республіки Польща.

Було організовано поїздку на Островідский ярмарок, де діти презентували свою культуру: виступили у вишиванках з невеличкою концертною програмою. Діти відвідали Музей торуньских пряників, де мали змогу самостійно виготовити та спекти туруньський пряник, який отримали, як сувенір Організовано огляд планетарію та водну прогулянку на пароплаві річкою Вісла.

Також вони ознайомилися з історичними місцями міст Конін та Гославіце, здійснили подорож в Ліхен, займалися спортом в канатному парку Щлешин «Лісний рай», відвідали купальні в Унеюве, де купалися в лікувальних сольових термобасейнах з різного роду атракціонами. Діти відвідали індійське поселення, в якому мали змогу випробувати себе в стрільбі з лука, сильфона, киданні спису та дротиків. Тут вони ознайомилися з танцями та піснями індіанських народів.

Міською адміністрацією м. Конін було організовано екскурсію на завод по переробці сміття, який є одним із найпотужніших та сучасно обладнаних підприємств у Польщі. Після огляду заводу відбулась зустріч з керівництвом установи, по закінченню якої кожній дитині вручено подарунок від адміністрації.

Під час перебування у таборі для дітей організовувались обіди у відомих фаст-фудах. У вільний час від екскурсійних та ознайомчих поїздок, діти займалися спортом, приймали сонячні ванни, купалися, плавали на катамаранах, парусниках, проводили турніри з пляжного волейболу. Брали участь у вечорах розваг і танцювали на дискотеках.

Відбулась зустріч з польськими волонтерами-однолітками з метою обміну організації відпочинку молоді та дітей в міжнародному форматі. У ході зустрічі вони обмінялися пропозиціями, ідеями та маленькими сувенірами.

У міській раді Коніна традиційно зорганізовано зустріч Чернівецької делегації з секретарем міської ради з врученням подарунків з обох сторін.

У рамках Програми, Президент міста Конін з делегацією відвідав дітей на базі відпочинку, де вони презентували невеличку концертну програму для польських гостей.

12►

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: Прокуратура Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ