Бельгійські благодійні фонди допоможуть вдосконалити на Тернопільщині медичні й соціальні послуги

Бельгійські благодійні фонди допоможуть вдосконалити на Тернопільщині медичні й соціальні послуги

02.09.16 12:20 0 482
На Тернопільщині перебувають голова благодійного фонду «Український проект в Едегемі» Ліліан Боллаерт та директор фонду «Child-HelpInternational» Пірре Мертенс.

З представниками бельгійських благодійних фондів 31 серпня офіційно зустрілися заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик та керівники структурних підрозділів. Під час зустрічі сторони окреслили напрямки подальшої співпраці та взаємодію для вирішення практичних проблем.

«Для нас надзвичайно важливо перейняти ваш цінний досвід, спрямований на підвищення якості послуг у сфери охорони здоров'я та соціальній сфері», — зазначив Юрій Юрик.

Під час зустрічі присутні обговорили можливості надання медико-соціальної допомоги дітям з гідроцефалією, а також паліативної допомоги мешканцям Тернопільщини. Також у планах — підтримка дитячого будинку, хоспісу, геріатричного будинку та людей похилого віку.

Ліліан Боллаерт допомагає Україні вже понад 20 років. Надає паліативну допомогу, вирішує проблеми літніх людей, працює над соціальними проектами для інвалідів. Пірре Мертенс займається проектом «Спіна біфіта та гідроцефалія», соціальними питаннями захисту дітей.

«Я вважаю себе своєрідним адвокатом малозабезпечених громадян, — зазначила Ліліан Боллаерт. — До речі, ми можемо взаємно обмінюватися досвідом, адже я була приємно здивована тим, як розвиваються медичні заклади в Україні. Виїзд мобільних медичних бригад у райони області, для прикладу. У Бельгії такого немає».

Також на даному заході був присутній наш земляк, лікар Ігор Вітенько, український волонтер у Бельгії. Він тісно співпрацює з Ліліан Боллаерт, яка допомагає йому збирати кошти на вакуумні помпи для українських лікарень. Такі апарати лікують гнійні рани, що допомагає хворим уникнути ампутації.

« на часі стоїть питання забезпечення додаткових хоспісних ліжок для важкохворих дітей. Тож за підтримки Ліліан і Пірре ми плануємо втілити це в життя. Крім того, представники бельгійських благодійних фондів готові допомогти нам забезпечити певні медичні препарати, а також поділитися практичним досвідом з медиками Тернопільщини», — зазначив начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Прийом заяв на ...
Наступна новина: На Тернопіллі з фонду ...

КОМЕНТАРІ