На Тернопільщині реалізовують профілактичні заходи щодо запобігання африканської чуми свиней

На Тернопільщині реалізовують профілактичні заходи щодо запобігання африканської чуми свиней

06.09.16 08:57 0 522
Cелекторна нарада під головуванням першого віце-прем'єр-міністра — Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва відбулася 2 вересня. У нараді, тема якої — вжиття заходів щодо стабілізації епізоотичної ситуації з африканською чумою свиней в Україні — взяли участь перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак та керівники структурних підрозділів.

У Тернопільської області реалізовується низка заходів із запобігання африканській чумі свиней (далі – АЧС) на території. У всіх категоріях господарств, розташованих на території Тернопільської області, утримується 389,5 тис. гол. свиней. У спеціалізованих господарствах, яких в області 157, налічується 154,9 тис. гол., а в індивідуальних господарствах населення – 234,6 тис. гол.

Службою ветеринарної медицини вживаються необхідні заходи для запобігання занесенню збудника АЧС в господарства області. За 8 місяців 2016 року на АЧС проведено 504 дослідження домашніх та 32 – диких свиней.

«Два матеріали (при підозрі на АЧС) було направлено у Київ в Державний науково - дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно- санітарної експертизи. Результати негативні. За цей період піддано вакцинації від класичної (європейської) чуми свиней – як одного з методів диференціальної діагностики, 121,5 тис. гол. свиней в спеціалізованих свиногосподарствах», — повідомляє начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків.

Питання з епізоотичної ситуації в Україні щодо АЧС та методів недопущення спалаху хвороби на Тернопіллі, двічі розглядалося на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. Протоколи засідання направлені в райони і доведені до всіх зацікавлених служб та керівників свиногосподарств. 28 аналогічних засідань проведено й у районах області. Загалом в поточному році на Тернопільщині вилучено з обігу, не допущено в реалізацію та утилізовано 961 кг свинини, а також 1365 кг свинних субпродуктів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ