У Рівненській області на території культового закладу рятувальники,правоохоронці та медики провели для дітей інформаційно-розважальний захід

У Рівненській області на території культового закладу рятувальники,правоохоронці та медики провели для дітей інформаційно-розважальний захід

06.09.16 17:43 0 588
04 вересня на території Римо-католицького храму святих Апостолів Петра і Павла рятувальники, правоохоронці та медики провели для дітей інформаційно-розважальний захід.

Для дітей були організовані різноманітні конкурси та вікторини, що проходили у вигляді «квесту». Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій провели виставку пожежної та аварійно-рятувальної техніки. Діти мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання. З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво познайомитися з справжніми рятувальниками, подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше всіх вразили різні види муляжі боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі піротехніки облуправління ДСНС досить часто вилучають із землі.

Сапер піротехнічної служби ГУ ДСНС звернув увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків, а також розповів до яких наслідків може призвести не дотримання відповідних правил безпеки. Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження сапера.

Разом з тим, рятувальники продемонстрували дітям роботу бензорізу, за допомогою якого бійці ДСНС ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальних ножиць, котрими швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки.

Крім того, дітям у доволі цікавій та ігровій формі розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема розповідали, що робити під час пожежі, розливі ртуті та як надавати першу долікарську допомогу собі та потерпілому.

Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали малечі гасіння умовної пожежі. Охочих потримати справжній працюючий бойовий ствол було чимало.

Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина. Кожен із присутніх отримав наочну агітаційну продукцію з основних правил безпеки, характерних осінньо періоду. І діти, і дорослі з задоволенням фотографувалися на згадку з бійцями Служби порятунку «101». Працівникам усіх спеціальних служб дуже приємно було чути слова вдячності від батьків за цікаву і пізнавальну програму. Усі діти залишилися задоволені та дізналися багато корисного, а це основне, що намагалися для них зробити організатори заходу.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оголошено конкурс на ...

КОМЕНТАРІ