В Луцьку депутати міської ради зустрілися з мешканцями вулиці Гірної з приводу знесення гаражів

В Луцьку депутати міської ради зустрілися з мешканцями вулиці Гірної з приводу знесення гаражів

06.09.16 14:47 0 546
Обговорити проблемне питання прийшли секретар міської ради Юлія Вусенко, директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв, начальник відділу землеустрою управління земельних ресурсів Валентина Бурлака, депутати міської ради, місцеві мешканці.

Напередодні, ініціативна група звернулася з проханням допомогти узаконити гаражі, що озвучив у своєму запиті 31 серпня, на сесії міської ради, депутат Сергій Савчук.

Під час зустрічі Ярослав Матвіїв повідомив, що переважна більшість гаражів встановлені з порушенням норм, а територія, на якій вони знаходяться є комунальною власністю, тому, для того, щоб їх можна було узаконити необхідно створювати гаражний кооператив, але це стосується лише законно встановлених споруд, всі інші повинні бути знесені.

Юлія Сиротинська сказала, що окрім того, що гаражі встановлені з порушенням норм, вони не використовуються за призначенням, а в деяких випадках ще й здаються в оренду. Також, відповідаючи на питання місцевого мешканця, вона повідомила, що особи, які мають інвалідність 1 та 2 груп, що мають автомобілі ручного керування можуть подавати заяви до центру надання адміністративних послуг, щоб їм виділили земельну ділянку для гаража.

В кінці обговорення представники міської ради та місцеві мешканці дійшли компромісу — до 13 год 6 вересня жителі повинні подати документи, підтверджуючі їхню реєстрацію. Ті ж гаражі, власники яких більше тут не проживають, будуть знесені найближчим часом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: осіння неділя ...
Наступна новина: Впродовж минулого тижня ...

КОМЕНТАРІ