В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

06.09.16 08:28 0 709
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяв перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

На початку наради Володимир Гунчик дав доручення представникам центральних органів виконавчої влади, сільським, селищним, міським головам внести пропозиції щодо формування місцевих бюджетів на новий 2017 — й бюджетний рік. Також голова ОДА закликав розпочати активну підготовку області до опалювального сезону.

Далі учасники наради заслухали інформацію про хід виконання обласного бюджету у 2016 році. Так, за 8 місяців поточного року до загального фонду обласного бюджету надійшло понад 1,6 млрд грн. Рівень виконання наразі становить 105, 3%. Загальний фонд сплати податків до місцевих бюджетів становить 58 млн грн. Основними платежами, що забезпечують найбільші надходження до місцевих бюджетів, є податки, сплачені на доходи фізичних осіб. Окрім цього, 12,1 млн грн до місцевих бюджетів вдалося залучити після завершення сезону заготівлі дикорослих грибів та ягід та 175,3 млн грн — плата за землю. 13 % доходів склав акцизний податок із роздрібного продажу.

Також розглянули питання, пов'язані із виплатою заробітної плати працівникам, чия заробітна плата не перевищує гарантованого мінімуму державою. За результатами проведених перевірок спостерігається тенденція щодо зменшення кількості таких підприємств та роботодавців, які виплачують заробітну плату менше мінімальної встановленої законодавством, майже удвічі.

На виконання доручення голови ОДА було проведено облік водних об'єктів Волинської області та оцінку ефективності їх використання. Так, на Волині розташовано 1226 водних об'єктів. Станом на 1 вересня зареєстровано 670 водних об'єктів, які орендують 370 орендарів. Плата за користування справляється із плати за земельні ділянки водного фонду. Інвестиційно привабливі об'єкти виявили у Маневицькому, Любомльському, Ківерцівському, Турійському та Ратнівському районах. Наразі розробляється інтерактивна карта водних об'єктів Волині, яка надаватиме усю необхідну інформацію щодо кожної окремої річки, озера чи ставка, їхні розміри, характеристики, цільове призначення та користувачів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ