Степан Барна: «З нинішнього року відзначення боїв за Лисоню отримало новий формат»

Степан Барна: «З нинішнього року відзначення боїв за Лисоню отримало новий формат»

06.09.16 11:52 0 488
Святкування 100-ї річниці боїв Українських Cічових Cтрільців проти російської армії на горі Лисоня цього року відбулося у якісно новому форматі. Про це заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Вперше за всі роки відзначення боїв Cічових Cтрільців на горі Лисоня часів Першої світової війни проходить на новому, значно кращому та більш масштабному рівні. Адже цієї осені тут відбувся перший Регіональний мілітарний фестиваль українського стрілецтва. Переконаний, такий формат матиме продовження і в наступних роках. Саме тут століття тому від рук російської армії загинули сотні січовиків, які жертвуючи своїм життям, змогли дати гідну відсіч агресорові. Тому відзначення такої події і на такому місці – є важливим та символічним актом, який дає зрозуміти всім нам, що ми сильні та нездоланні», — наголосив очільник краю.

Також, Степан Барна зауважив, що святкування річниці боїв за Лисоню виконує і важливу консолідуючу для українського нації місію. Адже саме тут не лише жителі Тернопільщини, а й всієї України можуть отримати заряд патріотичної енергії, і вкотре переконатися: наша Держава має своїх героїв, має гідні приклади для наслідування, має взірець нескореності свого національного духу.

«За попередніми даними, на Бережанщину до меморіалу пам'яті січового стрілецтва приїхало близько 5 тисяч учасників та гостей. Однак, хочу зазначити, що насправді динаміка цього заходу набагато більша. І важливим є те, що кожен, хто приїхав відзначити 100-ту річницю боїв наших захисників проти російських військ, неодмінно зарядився патріотичною та пам'ятною енергією», - підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як правильно вибрати ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ