Вінницькі діти учасників АТО повернулись з Польщі (+фото)

Вінницькі діти учасників АТО повернулись з Польщі (+фото)

06.09.16 15:49 0 541
Протягом 10 днів діти віком з 10 до 17 років, загиблих учасників АТО, в тому числі поранених, та тих, хто зараз перебувають на лінії зіткнення, відпочивали у Свєнтокшиському воєводстві Республіки Польща.

Оздоровча поїздка 33 дітей із різних районів та міст обласного значення Вінницької області, відбулася за особистої ініціативи голови облдержадміністрації Валерія Коровія за домовленостю з маршалеком Свєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом.

Учасники поїздки мали змогу з 25 серпня по 3 вересня 2016 року не тільки познайомитись із пам'ятками міста Кельце, а й провести активно відпочинок.

«Щоденна програма складалася із двох частин: пізнавальної та розважальної, якщо у першій частині діти відвідували музеї, храми та замки, то в другій – розважались в аквапарку чи мотузковому парку та на ігрових площадках, - зазначила Лариса Закревська, начальник відділу оздоровлення, санітарно-курортного лікування та моніторингу Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. – Приємною подією для дітей була їхня зустріч з маршалеком Свєнтокшиського воєводства та мером міста Кельце, де вони мали змогу поспілкуватись та сфотографуватись з першими особами воєводства, посмакувати солодощами та отримати подарунки: рюкзаки, блокноти, сувеніри, чашки. 31 серпня наші діти зустрілись зі своїми однолітками із Польщі на спортивній базі в передмісті Кельце, де були влаштовані спортивні змагання із ігрових видів спорту: баскетболу, волейболу та футболу.»

В загальному відпочинок та насичена програма залишили приємні спогади у учасників поїздки.

«Все дуже сподобалось! Було неочікувано, приємно, всі були до нас дуже привітні, наче в себе в дома. Сподобались екскурсії, дружна компанія і особливо те, що в дорозі ми співали. У мене залишились гарні спогади та нові друзі. Дякуємо за відпочинок!» - ділиться враженнями 15-літня Вікторія Люльчак із Шаргородського району.

«Я вперше була закордоном, - розповідає 13-літня Діана Чумак з Могилів-Подільського району, - все сподобалось. Місто Кельце - дуже гарне місто з приємними людьми. Найбільше сподобались екскурсії у замках, відвідування басейну та музею ляльок. Нам було весело, ми ніколи не сумували, тому дуже вдячні організаторам за незабутній відпочинок».

Словами подяки керівництву Вінницької області та Свєнтокшиського воєводства закінчилась поїздка, коли суботнього ранку дітей з гарними враженнями та у піднесеному настрої, зустріли рідні та друзі.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ