Рада національних товариств Вінниччини готова до співпраці з закордонним українством Республіки Молдова (+фото)

Рада національних товариств Вінниччини готова до співпраці з закордонним українством Республіки Молдова (+фото)

06.09.16 16:36 0 546
У рамках IV Міжнародного інвестиційного форуму «Вінниччина – бізнес в центрі України» Вінницю відвідали представники 20 іноземних делегацій, у тому числі сусідньої Республіки Молдова. Саме ця делегація після заходів форуму мала додатковий пункт програми.

За ініціативи громадської організації «Рада національних товариств Вінниччини» та підтримки управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації у приміщенні Центру національних культур Вінниччини відбулась зустріч з офіційною молдовською делегацією, яку представляли Валерій Касапу - Віце-голова Дондюшанського району та місцевий підприємець – Анджела Беженарь.

Заступник голови Ради - Мерабі Нарсіа познайомив гостей з роботою Центру, а начальник управління – Ігор Салецький презентував спільну стратегію управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та громадської організації «Рада національних товариств Вінниччини» щодо розвитку співпраці Вінниччини з закордонними українцями.

у складний період розвитку молодої незалежної держави, надзвичайно важливим є підтримка та співпраця з українською діаспорою, яка проживає у багатьох країнах світу. Саме закордонне українство є тим дієвим інструментом для реального представлення України далеко за її межами та одним із чинників зміцнення економічних, культурних та інших зв'язків з іноземними державами,- наголосив Ігор Салецький.

Під час зустрічі було обговорено можливі напрямки співпраці Ради національних товариств Вінниччини та Дондюшанського району Республіки Молдова. Адже, - як наголосив Валерій Касапу, - між нашими регіонами, які знаходяться поруч існує безліч можливостей для співпраці в найрізноманітніших царинах.

Зустріч завершилася спільним фото на згадку про витоки важливої загальної справи.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: «Перехрестя» ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ