Як правильно вибрати дзеркало для ванної кімнати?

Як правильно вибрати дзеркало для ванної кімнати?

06.09.16 11:37 0 961

 Дзеркало - один з найважливіших елементів декору. Крім утилітарної мети з його допомогою ви зможете змінити дизайн кімнати: візуально розширити простір, а також поліпшити освітлення. Особливо важливо підібрати дзеркала у ванній.

Вибір часу для покупки дзеркала у ванній кімнаті

Найкраще купити дзеркало в процесі ремонту - тобто разом з декоруючими та оздоблювальними матеріалами. Це дозволить вам розробити цілісний і гармонійний дизайн кімнати. Іншими словами, ви зможете врахувати поєднання всіх деталей.

Якщо ви хочете встановити нові дзеркала у ванній вже після ремонту - зверніться в спеціальні салони або ж перегляньте цікаві дизайн-проекти мережі Інтернет. Зараз можна знайти дзеркало практично будь-якої форми і розміру. Склорізні майстерні охоче виконають будь-яке, навіть найскладніше замовлення. До речі, оригінальні дзеркала для вашої ванної кімнати ви можете придбати в інтернет-магазині: liberta.com.ua.

Як вибрати дзеркало у ванну?

Пам'ятайте, що дзеркала повинні дотримуватися вимог практичності і стильного оформлення. Для початку слід визначитися, скільки дзеркал або дзеркальних поверхонь ви хотіли б встановити у себе. Найпростіший варіант - це маленьке дзеркальце або дзеркало з поличкою для ванних і туалетних приладь. Для любителів шику стіни ванної кімнати можна покрити вбудованими дзеркальними поверхнями. Крім того, подбайте про підсвічування - це значно підвищить комфорт.

Велике значення має якість матеріалу. Перед покупкою перевірте, чи скло відповідає санітарним вимогам, а також чи воно досить міцне і надійне. Обов'язково слід уточнити наявність кріпильних деталей, а також термін гарантії.

Класифікація дзеркал

Останнім і, мабуть, найважливішим критерієм є тип дзеркала, вибір якого залежить від особливостей вашої ванної кімнати.

За розміром їх можна розділити на кілька видів:

  • Косметичні - для проведення косметичних процедур (мають стандартну форму і середній розмір);
  • Панорамні і збільшувальні - для візуального розширення простору.

Найбільш поширені такі форми дзеркал:

  • прямокутні;
  • круглі;
  • овальні;
  • фігурні.

Крім того, можна вибрати кольорові дзеркала, які виготовляються з особливого тонованого скла і стандартної посрібленої основи. Також дзеркала по своєму призначенню діляться на:

  • Суміщені - дзеркало встановлене на шафі, полиці або тумбі;
  • Те що стоїть окремо. Розміщуються окремо і не поєднуються з елементами меблів. Мають виключно практичне призначення;
  • Декоративні - виключно для прикраси інтер'єру.

На цьому різноманітність дзеркал не закінчується. При бажанні можна замовити дзеркала з особливими функціями - пересувні, з підігрівом, незапотіваючі, купольні, що обертаються, вологостійкі, розписні з кольоровою підкладкою або з температурними датчиками або годинником.

Установка дзеркала у ванній кімнаті

Навісні і великі дзеркала досить непросто встановити, оскільки потрібна висока точність і акуратність монтажу. Тому, якщо ви придбали саме такі дзеркала, то краще звернутися до майстра, щоб забезпечити виконання всіх робіт на високому рівні. Якщо ви хочете зробити все самі, запасіться терпінням. Як правило, до дзеркала, придбаного в магазині, додається спеціальна інструкція, в якій будуть описані необхідна інформація про тип кріплень, розміри і т. д.

Напевно, найскладнішою частиною роботи буде проведення вимірювань і вирівнювання поверхонь. Вам треба зробити отвори в стіні за допомогою дриля вбити дюбелі або анкерні болти. Закріпити дзеркало можна також за допомогою спеціальних панелей.

Також подбайте про встановлення підсвічування. Вона дозволяє усунути тінь, яка погано впливає на яскравість відображення. Також з її допомогою зручно проводити процедури, пов'язані з обличчям - гоління, нанесення масок і т. п., оскільки ви зможете скрупульозно розглянути кожен сантиметр свого тіла. Особливу увагу слід звернути на гідроізоляцію частин проводки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ