Вінниччина підтверджує високий рейтинг у Всеукраїнському конкурсі вищої спортивної майстерності,посідаючи II місце з олімпійських та І із неолімпійських видів спорту (+фото)

Вінниччина підтверджує високий рейтинг у Всеукраїнському конкурсі вищої спортивної майстерності,посідаючи II місце з олімпійських та І із неолімпійських видів спорту (+фото)

07.09.16 12:36 0 623
Про це повідомив начальник управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський під час прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Він поінформував представників ЗМІ про основні досягнення галузі фізичної культури та спорту у Вінницькій області за підсумками роботи упродовж 8 місяців 2016 року.

В прес-конференції взяли участь голова відділення Національного олімпійського комітету України Вінницької області Павло Хникін, голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, заслужений тренер України зі стрільби кульової Віктор Щерба, а також Майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное Світлана Ахадова (учасниця 31 Олімпійських ігор в Ріо-де- Жанейро) та її тренер Світлана Сергун.

Сергій Чернявський зазначив, що завдяки оптимізації зі збереженням учнівського та тренерсько-викладацького складу, в області забезпечено роботу 58 спортивних шкіл, у тому числі 54 ДЮСШ та 4 СДЮСШОР. Навчально-тренувальною роботою у спортивних школах області охоплено 20295 учнів (13 - обласної комунальної власності, серед яких 8 спортивних шкіл, 1 школа вищої спортивної майстерності, 2 центри - «Інваспорт» та «Спорт для всіх», КП «Спорткомплекс «Здоров'я» та ЦОП з хокею на траві).

Нові відділення з видів спорту відкриті в ШВСМ (веслувальний слалом), МДЮСШ Вінниці (радіоспорт), оптимізовані відділення ДЮСШ ОО ФСТ «Спартак» та «Україна».

«Найбільш масовими з олімпійських видів спорту на Вінниччині є: футбол - займаються 6140 учнів; волейбол — 2994 особи; легка атлетика — 1614 учнів. Серед неолімпійських видів спорту: боротьба самбо — 367 учнів; пауерліфтинг — 268 осіб; спортивна акробатика - 265 учнів»,- повідомив посадовець.

Він також розповів про здійсненні заходи з покращення матеріально-технічної бази спортивних закладів, забезпечення їх необхідним обладнанням та інвентарем, що значно покращило притік дітей для занять спортом.

За словами Сергія Чернявського, протягом 9 місяців 2016 р. придбано човни для школи вищої спортивної майстерності на суму 270,0 тис. грн. і 7 пульсометрів на суму 50,0 тис. грн., килими для боротьби греко-римської та карате, також було придбано відеокамери для фіксування порушень правил змагань і телевізори для відеоповтору.

В 2016 році за рахунок обласного бюджету придбані автомобілі Вінницькій ШВСМ для супроводу спортсменів-велосипедистів і спеціалізованого автомобіля обласному центру «Інваспорт» для перевезення спортсменів - інвалідів та організації проведення змагань.

Як наслідок – значимі перемоги Вінницьких спортсменів у змаганнях найвищого рівня. Так, Світлана Ахадова – учасниця фінальної гонки Олімпійських ігор з веслування на байдарках поділилась із присутніми своїми враженнями від Олімпіади, висловивши подяку обласній державній адміністрації, управлінню фізичної культури і спорту області та міста за підтримку й допомогу.

Торкаючись перспектив на найближчий час,Сергій Чернявський поділився планами на будівництво в м. Вінниця відкритого каркасного басейну для плавання та сектору для легкоатлетичних метань, що дасть можливість продовжити навчально-тренувальний процес плавців області в літній період, навчати дітей плаванню та в повному об'ємі проводити всеукраїнські змагання з легкої атлетики.

Також планується відкриття в м. Вінниця спортивного ліцею на базі одного з навчальних закладів, що дасть можливість утримувати перспективних юних спортсменів на Вінниччині.

Голова відділення Національного олімпійського комітету України Вінницької області Павло Хникін підкреслив: «Вже почався новий олімпійський цикл, тож уже зараз ми маємо думати про те, як підтримати наших спортсменів, як організувати їхні майбутні тренування на обласному рівні».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Не словом,а ділом: ...
Наступна новина: Депутат Луцької міської ...

КОМЕНТАРІ