У Збройних Силах України продовжуються масштабні збори з резервістами

У Збройних Силах України продовжуються масштабні збори з резервістами

07.09.16 12:04 0 530
Протягом вересня до зборів з резервістами у Збройних Силах України залучать 9 бригад усіх оперативних командувань у 5 областях України.

У березні 2015 року прийнятий Закон, який встановлює обов'язкове зарахування в оперативний резерв військовослужбовців, які звільняються зі строкової служби, та тих, хто служив за мобілізацією. Зараховані до оперативного резерву військовослужбовці, приписуються до військових частин в яких вони проходили службу (або інших військових частин за військово-обліковою спеціальністю) та можуть залучатись на збори з резервістами в цих військових частинах.

Викликають резервістів на військову службу для проведення навчань, або ж у разі оголошення мобілізації. В такому випадку, резервіст зобов'язаний прибути до своєї військової частини протягом 24 годин самостійно або за допомогою військового комісаріату.

Це дозволить за необхідності проведення чергової ротації або загальної мобілізації сформувати підрозділи з підготовлених та навчених військовослужбовців, які пройшли бойове злагодження.

Військові частини, за рахунок доукомплектування резервістами, будуть готові до виконання завдань у стислі терміни.

Ті ж військовослужбовці, які не отримали в ході служби необхідного рівня підготовки, зараховуються в територіальний резерв.

Резервісти територіального резерву можуть бути задіяні для комплектування бойових військових частин за рішенням військового комісара.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в область ...
Наступна новина: Не словом,а ділом: ...

КОМЕНТАРІ