«Робота на селі, безумовно, важка й кропітка. І в пошуках можливості заробити на шматок хліба, селяни збувають своє молоко за доволі низькими оптовими цінами», - визнає він.
Водночас, Віталій Луй вважає, що перспективи розвитку молочної галузі на Тернопільщині є.
«Майбутнє - за міні-переробними заводами вузької спеціалізації. Адже потенційний споживач, окрім класичних молочних виробів, хоче мати доступ до особливих різновидів молокопродукції», - пояснює свою позицію директор департаменту АПК.
За його словами, вдалим прикладом для наслідування може бути Чехія.
«Чіткість налагодження молочного виробництва в цій країні вражає. Фермер, маючи у своєму господарстві декількох корів, виготовляє йогурт найвищої якості без додавання штучних домішок чи консервантів. У нього немає проблем зі збутом, він отримує стабільний прибуток. І думає не про те, як звести кінці з кінцями, а куди йому краще поїхати відпочити», - ділиться досвідом стажування у Чехії Віталій Луй.
Для того, щоб створити фермерські кооперативи молочної галузі, мешканців області просять звертатися безпосередньо у Департамент агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації.
«Я вірю, що об'єднавши свої зусилля жителі нашого краю зможуть не лише добре заробляти, а й загалом підняти молочну галузь Тернопільщини. Наразі, наша область у цій сфері займає середні позиції. Але ми маємо значний потенціал, який необхідно розвивати. І напрацювання в даному напрямку вже є – чекаємо на активність самих фермерів», - підсумовує Віталій Луй.
Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: При обшуках на пилорамах ...
Наступна новина: У Рівненській області ...