Обласна Рада церков та релігійних організацій Вінницької області визначили переможця літературного конкурсу «Що я можу зробити,щоб Україна стала духовною» (+фото)

Обласна Рада церков та релігійних організацій Вінницької області визначили переможця літературного конкурсу «Що я можу зробити,щоб Україна стала духовною» (+фото)

10.09.16 11:55 0 532
Перемогу у конкурсі учнівських творів здобула учениця ЗОСШ № 14 Марина Яновська.

Твір на тему духовності писали учні старших класів загальноосвітніх шкіл м. Вінниці. Конкурс проводився у квітні – травні 2016 року обласною Радою церков та релігійних організацій спільно з управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Стало гарною традицією щороку проводити у Вінницьких школах виховні години на духовну тематику за участю духовенства різних конфесій області.

Цьогорічна тема виховної години мала назву: «Духовний чинник в нових назвах вулиць».

З метою зростання суспільної моралі, духовного та патріотичного виховання підростаючого покоління, здатного жити і творити в сучасному демократичному суспільстві, виявлення та розкриття молодих талантів, під час виховних годин учнів шкіл було запрошено до участі в літературному конкурсі.

Однією із умов конкурсу було викласти у творі власне бачення, що потрібно зробити, щоб Україна стала духовною.

8 вересня голова обласної Ради церков та релігійних організацій єпископ-ординарій Леон Дубравський, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Пан Томаш Олейнічак вручили подяку та цінний подарунок переможниці конкурсу, учениці 10 класу ЗОСШ № 14 м. Вінниці Марині Яновській.

Твір Марини вразив журі своєю щирістю, глибокою духовністю та великою любов'ю до Бога і України.

У виступі єпископ Леон Дубравський зазначив, що такі конкурси дуже потрібні у виховному процесі молоді, у формуванні особистості. Це є свого роду інвестицією у духовний розвиток нації і нашої держави. Він благословив переможницю та усіх учнів класу на гарне навчання, яке допоможе їм у здобутті професії, а ще нагадав, що «Без Бога ні до порога», що життя без віри немає змісту.

Молитвою «Отче наш» завершилась коротка, але досить цікава зустріч.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: бюджетними ...
Наступна новина: Ауді А6 С5: технічні ...

КОМЕНТАРІ