Види і класифікація меблів

Види і класифікація меблів

10.09.16 22:13 0 5555

Меблі - це вже наше повсякдення, і ми мало замислюємося, що ж входить в це поняття. У цьому матеріалі ми поговоримо про інтерпретацію понять, які пов'язані з меблями:

  • Меблі - це пересувні або вбудовані вироби, які призначені для обладнання приміщень різного призначення;
  • Номенклатура - це перелік типів виробів, що входять в комплект меблів;
  • Асортимент меблів - це склад і співвідношення видів виробів, що випускаються підприємством;
  • Набір меблів - це вироби, які пов'язані між собою одним архітектурно-художнім завданням.

Меблі класифікують за такими ознаками: функціональним, експлуатаційним, конструктивно-технологічним, за матеріалами, характером виробництва. За експлуатаційного призначенням існують меблі: побутові, меблі для громадських приміщень, меблі для транспорту. До речі, більше інформації ви дізнаєтеся і на сайті: http://mebelmart.com.ua.

За призначенням існують такі види меблів:

  1. Меблі для зберігання: шафи різного призначення, комод, тумба туалетна, тумба-шафа, секретер, сервант-шафа, скриня, полка, тумба для взуття.
  2. Меблі для лежання і сидіння включають: ліжка різних розмірів - одно- і двоспальні, диван, диван-ліжко, кушетку, тахту, лаву, табурет, банкетку, стілець, крісло, крісло робоче, крісло для відпочинку, крісло-ліжко, крісло- гойдалку та шезлонг.
  3. Меблі, які призначені для прийому їжі і роботи включають: різного виду столи - обідні, письмові, сервірувальні, журнальні, туалетні. До інших меблів відносяться: манеж дитячий та вішалка.
  4. За конструктивно-технологічними характеристиками розрізняють меблі: збірно-розбірні, універсально-збірні, секційні, нерозбірні, вбудовані, трансформовані, гнуті, гнутоклеєні та плетені.
  5. Існує класифікація меблів по використовуваних при її виготовленні матеріалів, тобто меблі з деревини, пластмаси чи металу. За характером виробництва меблі бувають експериментальні, серійні і масові.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Боротьба волинських ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ