В Житомирській області у процесі реорганізації школи Романівського району юридичних порушень не виявлено

В Житомирській області у процесі реорганізації школи Романівського району юридичних порушень не виявлено

11.09.16 09:01 0 566
Попередньо оглянувши документи та рішення, пов'язані з реорганізацією школи у с. Товща Романівського району, представники управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації зазначають, що з юридичної точки зору порушень не виявлено.

Після вчорашньої акції жителів села з вимогою повернути школі статус І-ІІ ступенів, 9 вересня, до Романівського району виїхала робоча група, аби розібратися із ситуацією зсередини.

Представники робочої групи у районному відділі освіти розглянули документи, які виходили у процесі реорганізації школи. У самому процесі реформування освіти в районі порушень немає. Прийняті рішення є законними, а вчителям непенсійного віку було запропоновано інше місце роботи.

Проте виникли людські фактори, коли з батьками, вчителями, дітьми не була проведена достатня інформаційно-роз'яснювальна робота.

Рішенням депутатів Романівської районної ради Товщанську ЗОШ І-ІІ ступенів було реорганізовано у школу І ступеня, де зараз навчаються діти молодших класів. Кілька днів тому скликана позачергова сесія районної ради, проте депутати взагалі відхилили внесення до порядку денного питання про повернення школі статусу І-ІІ ступенів.

у селі Товща не охоплено навчанням 18 учнів 6, 7 і 8 класів. Вони мають можливість піти навчатися у 3 школи за вибором: Романівську гімназію, Червонохатківську ЗОШ І-ІІ ст. або Биківську ЗОШ І-ІІІ ст. Відділ освіти запевняє, що дітей повністю забезпечать підвезенням та безкоштовним харчуванням.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ