У Рівненській області впродовж  рятувальники ліквідували 282 пожежі в екосистемах

У Рівненській області впродовж рятувальники ліквідували 282 пожежі в екосистемах

11.09.16 12:40 0 589
По всій території України нині спостерігається суха осіння погода. За таких умов необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в екосистемах, адже навіть іскра здатна спровокувати масштабне загорання. Так, впродовж минулої доби в Україні виникло 282 пожеж на відкритих ділянках місцевості, торфовищах, сільгоспугіддях на загальній площі 210,23 га. З початку року зафіксовано 15 тис. 689 пожежі в екосистемах на площі 12 тис. 145,66 га.

Зокрема, цього тижня поблизу с. Буки, що на Житомирщині, вздовж проїжджої частини виникла пожежа сухої рослинності. Сильна задимленість внаслідок загоряння могла стати причиною створення аварійної ситуації на дорозі. Зусиллями вогнеборців пожежу ліквідовано. Вогнем пройдено 3 га сухої трави. За попередньою інформацією, займання сталося внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи.

У Вознесенському районі Миколаївської області пожежа сухої трави призвела до знищення 2 незаселених та одного житлового будинку, 4 господарських будівель, 3 автомобілів та 2 мотоциклів. Рятувальникам вдалося врятувати від знищення вогнем 4 розташованих поруч житлових будинки. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем людини, особа якої не встановлена.

Також 7 вересня поблизу с. Партизанське Дніпропетровської області виникло загорання сухої трави на лузі між двома садовими товариствами. Підрозділами ДСНС пожежу ліквідовано на площі близько 22 га.

Здебільшого, загорання у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах. Особливу небезпеку становить саме випалювання пожнивних залишків на полях після завершення зернозбиральної кампанії, адже такі дії призводять до виникнення масштабних пожеж. Вогонь швидко може перекинутися на поруч розташовані населені пункти, лісові масиви.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Особливо уважними варто бути впродовж 10-12 вересня, адже саме в цей час майже по всій території України, крім Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Донецької та Луганської областей, переважатиме надзвичайна пожежна небезпека.

В першу чергу, не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці обговорювали ...
Наступна новина: Тюнінг автомобілів бренду ...

КОМЕНТАРІ