У Вінниці обговорювали Державний стандарт професійно-технічної освіти (+фото)

У Вінниці обговорювали Державний стандарт професійно-технічної освіти (+фото)

11.09.16 11:48 0 693
8 вересня в Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Вінницькій області відбулося засідання творчої групи з розробки Державного стандарту професійно-технічної освіти з професії «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Творча група за участю начальника відділу професійної освіти і тренінгів Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Віктора Паржницького та завідувача сектору прогнозування потреб у професійних навичках відділу професійної освіти і тренінгів Ольги Багмут обговорювали реформування професійної освіти в частині створення Державного стандарту професійно-технічної освіти.

Реформування передбачає об'єднання основних професійних напрямків в три професії: «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Швачка. Кравець. Закрійник», «монтажник санітарно-технічних устаткувань», - з подальшим створенням окремих освітніх центрів по кожній з професій.

За словами Віктора Паржницького, новий Державний стандарт професійно-технічної освіти дозволить створити навчальний план індивідуально для кожного навчального закладу з врахуванням його особливостей. Так, в документі охарактеризовано вміння і навички учнів, які вони повинні здобути, проте відсутня кількість годин та предметів – викладач сам матиме можливість визначити, як краще навчити учнів. Це дозволить розширити співпрацю з роботодавцями та збільшити практичну частину навчання.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ