У Чернівцях до 1 вересня відкрито 8 нових груп ДНЗ

У Чернівцях до 1 вересня відкрито 8 нових груп ДНЗ

12.09.16 08:07 0 595
Про це на прес-конференції у міській раді розповів начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк. Вже кілька років поспіль перезавантаженими залишаються дитсадки міста, особливо старші (підготовчі) групи. В окремих таких групах нараховується понад 30 дітей , до прикладу у ДНЗ №25 – 39 дітей.

Для вирішення проблеми охоплення дітей дошкільним вихованням першочергово кошти спрямовуються на розширення мережі закладів дошкільної освіти.

На проведення реконструкцій, добудов у ДНЗ з міського бюджету виділено цього року виділено понад 42,5 мільйонів гивень. Окрім того, на капітальні ремонти у школах спрямовано 4,5 мільйонів грн., дитсадках – 2,8 млн.грн. На зміцнення матеріальної бази дитсадків і шкіл (інвентар) виділено майже 2,5 млн.грн., ще понад 800 тис.грн. спрямовано для покращення матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів.

До 1 вересня 2016 році відкрито 8 нових груп на 175 місць в ДНЗ.

Також продовжується будівництво дитячої установи на 160 місць (8 груп) в мікрорайоні Ленківці ІV провулок Вільшини, 13. На завершення будівництва у цьому році на останній сесії додатково виділено 5 млн.грн.

У Чернівцях 1 вересня приступили до навчання 24 тисячі 400 учнів.

У цьому навчальному році сформовано 92 перших класи, в яких навчається 2884 учня. За 5 років кількість першокласників збільшилася на 700 дітей. У перших класах середня завантаженість у класах – по 30 учнів. Однак є перші класи, де понад 40 учнів .

На останній сесії міської ради додатково на потреби освіти спрямовано понад 10,5 млн. гривень, з яких 4,9 мільйона буде витрачено на забезпечення виплати зарплати, понад 1,2 мільйон – на придбання меблів та м'якого інвентарю для ДНЗ та шкіл, решта на поточні ремонти у школах та дитсадках (заміну вікон, дверей,електромереж, ремонт харчоблоків, санвузлів, спортзалі систем водовідведення, дворового покриття). На ремонт павільйонів у дитсадках спрямовано понад 400 тисяч гривень.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ