Чернівці: Стартував VII поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ

Чернівці: Стартував VII поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ

12.09.16 08:41 0 634
Урочисте відкриття VII Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ відбулося у Мармуровій залі ЧНУ за участю оргкомітету, почесних гостей і учасників фестивалю, місцевої влади, студентства.

“Приємно, що фестиваль є традиційною подією у Чернівцях, його завжди з нетерпінням чекають, до нього ретельно готуються, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Важливим є те, що MERIDIAN CZERNOWITZ торкається серойозних тем: війни та поезії, трагедії в Бабиному Яру та європейської культури. Це означає, що найбільшими цінностями є людина і мирне небо над головою. А вони настільки ж крихкі, як і поезія.”

Протягом трьох днів у Чернівцях виступить понад 30 поетів з Німеччини, Швейцарії, Австрії, Ізраїлю, Румунії, Великобританії та України, серед яких: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Катя Петровська, Томас Шпар, Педро Ленц, Моніка Рінк, Роні Сомек, Макс Чоллек, Клаус Мерц, Міруна Влада, Естер Кінскі, Аді Кессар, Ігор Померанцев, Олександр Ройтбурд, Андрій Любка, Артем Полежака, Ірина Цілик.

На гостей фестивалю чекають цікаві концерти, публічні дискусії та презентації найбільш очікуваних книжкових новинок: книжок Сергія Жадана та Андрія Любки. Вхід на всі події фестивалю вільний.

Серед центральних подій першого дня MERIDIAN CZERNOWITZ – парад поетів-учасників фестивалю у музично-драматичному театрі імені О. Кобилянської.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: у нашому місті ...

КОМЕНТАРІ