Тростинний цукор: користь і шкода

Тростинний цукор: користь і шкода

13.09.16 00:23 0 1600

Тростинний цукор вважається більш корисним, ніж класичний. Розбираємося, чи це так. Цукор з тростини став вже панацеєю в питаннях здоров'я. Виробник заявляє, що в ньому багато мікроелементів і мало калорій. Значить, більше краси і тонша талія. Однак лабораторні дослідження показали зовсім іншу картину. У коричневому цукрі вітаміни і мікроелементи в таких малих кількостях, що ніякої суттєвої користі організму вони принести не можуть. Більш того, цукор може містити органічні домішки, такі як крохмаль, полісахариди, і неорганічні домішки, які не засвоюються організмом. А що не засвоюється, то відкладається в організмі у вигляді каменів і відкладення солей. Та й калорій в ньому не набагато менше в порівнянні з білим: 377 калорій на 100 грамів проти 389. Можна знайти і дієтичний тростинний цукор. Прибрати зайві калорії дозволяє штучний підсолоджувач, який робить продукт шкідливим для здоров'я. Виходить, що особливої ​​різниці для організму між звичайним цукром і коричневим немає. Більш детально читайте на сайті: http://wsecrets.biz/kulinariya/sekreti-trostnikovogo-sachara.

Інша справа - карамельний смак і незвичайний аромат привізного цукру! Гурмани всього світу в один голос стверджують, що тільки коричневий цукор здатний прикрасити будь-який напій. У нашій країні тростинний цукор, про користь і шкоду якого ще не замислювалися, вперше з'явився за Петра I на столах багатіїв як заморський делікатес. У наші дні подібна солодкість на столах вже не рідкість. Використовуючи тростинний цукор в приготуванні страв, можна стати знатним кулінаром: адже додати його можна і в випічку, і в соуси і домогтися неповторного ефекту. Але повсюдне використання коричневого цукру б'є по кишені. Адже він на порядок дорожчий. По-перше, тому, що його везуть здалеку. По-друге, очерет збирається вручну і обробляється в той же день. Щоб не наштовхнутися на підробку і не пустити гроші на вітер, підійди до вибору з особливою ретельністю.

Все, що потрібно знати про тростинний цукор:

  • Справжній цукор привізний. Тому вибирай виробників з країн Південної Америки, США, Маврикію, Австралії. Саме там знаходяться всі очеретяні плантації. Звичайно, на упаковці може бути вказана і Україна. Значить, фірма закупила цукор за кордоном, але спакувала в нашій країні. Але краще, якщо цукор вироблений і упакований в одному місці;
  • Коричневий колір - це не показник натуральності продукту. Свої специфічні властивості цей цукор набуває завдяки патоці, яку часто замінюють барвниками. На жаль, перевірити його можна тільки вдома, додавши у воду. Якщо вона стане золотистого кольору, а кристали білого, перед вами однозначно підробка;
  • Вивчіть упаковку на предмет герметичності. Цукор швидко вбирає вологу і утворює один суцільний клубок;
  • Щоб тростинний цукор був нешкідливим, шукайте на етикетці позначку «нерафінований». Все інше - це сурогат. На упаковках фальшивок зазвичай просто написано «світло-коричневий» або «темно-коричневий». До речі, чим темніший цукор, тим більш насиченим смак він володіє. Також на якісному продукті обов'язково буде вказано сорт. Найпопулярніші сорти: демерара, турбінадо, мусковадо світлий і темний;
  • Кусковий цукор корисніший, але дорожче. Шматочки повинні бути різного розміру і з необробленими краями. В іншому випадку перед вами пресований і підфарбований рафінад;
  • Справжній тростинний цукор можна відрізнити за смаком і запахом. У рафінованого цукру не буває запаху, і він ніколи не додасть напою родзинки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Штампы и печати: как их ...
Наступна новина: Что такое специальные ...

КОМЕНТАРІ