Як вибрати відеооператора на весілля?

Як вибрати відеооператора на весілля?

13.09.16 15:59 0 950

перейтиХочете стати володарями весільного фільму, переглядаючи який, ви кожного разу як наяву будете переживати всі моменти свого головного дня? Зробити це з одного боку легко, а з іншого - неймовірно важко. Легко - тому, що якість майбутнього фільму безпосередньо залежить від оператора. Досить відшукати справжнього майстра в цій справі і... можна розслабитися. Труднощі ж полягають в тому, що вибрати серед десятків пропозицій не так то просто.

Як же знайти ту людину, яка зніме такий весільний фільм, який буде хотітися переглядати десятки разів?

До речі, сьогодні відеооператори, що займаються зйомкою весіль, все частіше називають себе відеографами, маючи на увазі під цим, що вони виконують не тільки зйомку, але є також режисерами і монтажерами. Отже, вибираючи оператора...

Оцініть рівень його майстерності

Обов'язково дивіться портфоліо кожного відеооператора, з яким ви зустрічаєтеся. Навіть якщо він клянеться, що ваше весілля соте на його рахунку, навіть якщо його вам рекомендували п'ять знайомих пар, навіть якщо це професіонал з найвідомішим ім'ям. Причому бажано, щоб вам продемонстрували не короткі ролики, а весь весільний фільм. Зверніть увагу на реалістичність кольору в роботах, проаналізуйте ракурси. При цьому вас повинно насторожити занадто велика кількість спецефектів - так часто намагаються прикрасити не надто якісний вихідний матеріал, приховати невдало зняті кадри. Переглядаючи приклади, надані оператором, подумки відповідайте собі на питання: «Чи хочу я такий самий відеофільм про своє весілля?». Як тільки відповіддю буде впевнене «Так», пошуки відеограф можна завершувати.

Дізнайтеся, з якою технікою працює відеооператор

Запитайте модель його камери. Хвилюєтеся, що назва вам нічого не скаже? Не забувайте, сьогодні у нас є Інтернет. Досить просто ввести назву камери в «пошуковик» і переглянути описи по декількох перших посиланнях. Професіонали працюють з професійним обладнанням. Тому якщо у розглянутого кандидата аматорська камера початкового рівня, задумайтеся, чи готові ви ризикувати якістю свого майбутнього весільного фільму. Поцікавтеся у відеооператора, чи є у нього додаткове обладнання (мікрофон, світло).

Уточніть, чи сам оператор займається монтажем

Якщо в парі з оператором працює людина, яка виконує суто монтаж відзнятого матеріалу, вас в майбутньому можуть очікувати не дуже приємні моменти. Монтажер не був присутній на вашому торжестві, не "жив» його атмосферою, не відчував всі пануючі на ньому емоції. Деякі відзняті оператором кадри він може порахувати незначними і безжально їх вирізати. Просто тому, що вони йому здалися неважливими. Але при цьому для вас вони можуть мати величезне значення.

З'ясуйте, що входить в пакет послуг, що замовляються

Кожен оператор в поняття «стандартний пакет» вкладає щось своє. Один знімає все весілля цілком, від зборів нареченої до феєрверку, інший - від викупу до першого танцю на банкеті, третій - в якості бонусу до весільного фільму записує додатково кліп. Все що не входить в «програму мінімум» необхідно оплачувати додатково. Погодьтеся, ситуація не з приємних, коли після першого танцю молодят відеограф раптом несподівано для всіх починає складати апаратуру.

Зверніть увагу, чи дослухається відеооператор до ваших побажань

Бажаючи включити у весільну відеозйомку якісь додаткові сюжети (або трохи змінити пропоновані), обов'язково повідомте про це оператору і поспостерігайте за реакцією. Професіонал завжди піде вам на зустріч, йому цікаві будь-які нові ідеї і він готовий їх втілювати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как отдохнуть в Болгарии?
Наступна новина: Ukrmedshop розповідає які є ...

КОМЕНТАРІ