Наталя Заболотна: «Ладижинський дитячий будинок-інтернат буде перепрофільовано,а умови проживання вихованців доведено до норми» (+фото)

Наталя Заболотна: «Ладижинський дитячий будинок-інтернат буде перепрофільовано,а умови проживання вихованців доведено до норми» (+фото)

14.09.16 16:00 0 635
13 вересня, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна проінформувала представників засобів масової інформації про умови проживання та санітарний стан вихованців Ладижинського дитячого будинку-інтернату.

«Цьогоріч, 22 червня 2016 року Уповноважений Президента України з прав дитини спільно з представниками Вінницької обласної державної адміністрації, а також громадськістю та волонтерами, здійснено перевірку умов утримання та виховання дітей у закладі. За результатами огляду умов проживання та виховання дітей, було виявлено ряд недоліків у роботі Ладижинського дитячого будинку-інтернату, на які вважаємо за необхідне звернути увагу. Під час перевірки було виявлено суттєві порушення санітарно-гігієнічних умов проживання дітей. Житлові кімнати переповнені, у деяких з них перебуває до 10 дітей, хоча при цьому, велика кількість кімнат на першому поверсі зайнята обслуговуючим персоналом, а діти знаходяться на другому поверсі, і це суттєво ускладнює вивіз на прогулянки сходами дітей на візках. Деякі кімнати захаращені будівельним сміттям. Туалети не пристосовані для дітей на візках», - повідомила посадовець.

Як повідомила Наталія Заболотна, ще одну перевірку закладу було організовано без попередження персоналу. В ході перевірки, знову ж таки, було виявлено ряд недоліків: «Немає в наявності усіх препаратів невідкладної медичної допомоги (адреналін), крім того, виявлено, що медична допомога дітям не надається. Аналіз записів про причини смерті вихованців, які померли протягом 2014 – 2016 років, доводить, що діагнози виставлялись без належного обґрунтовування. Засоби особистої гігієни вихованців не знаходяться в обслуговуванні дітей, а розміщення у шафах обслуговуючого персоналу інтернату. Продукти харчування зберігаються поруч з побутовою хімією, що також є грубим порушенням санітарних норм. Режим миття кухонного інвентарю та столового посуду порушується - посуд брудний. Температурний режим зберігання молочних продуктів не дотримано, наповнення та зберігання добових проб кожної страви раціону не відповідають вимогам та нормам законодавства, технологічні картки приготування страв потребують корегування», - наголосила посадовець.

За словами Наталії Заболотної, виявлено відсутність загального плану щодо підвищення рівня обізнаності працівників закладу, які здійснюють догляд за дітьми, щодо визначення індивідуальних потреб дитини та внесення коректив до їх індивідуальних планів соціального захисту.

За словами Наталії Заболотної, в закладі перебуває 139 осіб, з них 93 повнолітні особи і лише 37 - це діти-інваліди (23 – лежачі, 14-діти на візках). «Тому необхідно вжити усі можливі заходи, щоб питання було розглянуте на черговій сесії обласної Ради, адже комфортне проживання таких діток знаходиться в наших руках», - наголосила посадовець.































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку під час ...
Наступна новина: Присікання злочинів ...

КОМЕНТАРІ