В Житомирській області на 8 клас держава надрукувала 120% накладу підручників

В Житомирській області на 8 клас держава надрукувала 120% накладу підручників

14.09.16 12:03 0 514
Друк підручників для восьмих класів, який було здійснено за кошти державного бюджету, повністю завершено. Вже 87,1% підручників доставлено до департаментів/управлінь освіти і науки обласних держадміністрацій, які мають надати книжки школам.

Загалом було надруковано 120% примірників підручників від реальної потреби. Із 20% формуватимуться спеціальні резервні фонди, з яких можна буде добрати підручники у разі потреби. Наприклад, якщо наступного року кількість восьмикласників у певній школі збільшиться.

У випадку, якщо у школі досі немає підручників для 8 класу, варто звертатися до департаменту/управління освіти і науки ОДА – можливо, вони ще не встигли передати підручники школі.

Натомість недостатнім залишається забезпечення підручниками учнів 4 та 7 класів. Ця проблема тягнеться з попереднього 2015/16 навчального року. В минулому році підручники для 4 та 7 класів друкувалися на засадах співфінансування – 50% було виділено з державного бюджету, інші 50% мали додати з місцевих бюджетів. У середньому по Україні місцеві органи влади забезпечили підручниками школярів 4 класу на 71,87%, учнів 7 класу – на 72,58%.

У тому разі, якщо дитина навчається не у 4, 7 або 8 класах, усі підручники повинні бути в школі, адже за ними навчалися ще й у попередні роки. Якщо підручників все одно не вистачає, школа може звернутися до обласних держадміністрацій, у яких є резервні фонди підручників. Крім того, якщо резервний фонд обласних держадміністрацій вичерпано, можна звернутись напряму до Інституту модернізації змісту освіти – там також є резервний фонд.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У чому переваги клінінгу?
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ