Чернігів: Пункт тимчасового утримання безпритульних тварин буде структурним підрозділом КП «Зеленбуд»

Чернігів: Пункт тимчасового утримання безпритульних тварин буде структурним підрозділом КП «Зеленбуд»

14.09.16 10:25 0 547
Вчора, 12 вересня, у Чернігівській міській раді відбулось засідання робочої групи з розробки проекту Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2016-2020 роки. Провів нараду заступник міського голови Олександр Кириченко; участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, її депутати, а також представники зоозахисних громадських організацій та ініціативних груп, які активно займаються проблемами безпритульних тварин.

Розпочинаючи нараду, Олександр Кириченко зазначив, що вирішення питання щодо організації догляду та контролю за безпритульними тваринами на сьогоднішній день дуже актуальне та наболіле.

Як повідомлялось раніше, у Чернігові вже розпочалось будівництво пункту тимчасового утримання бездомних тварин. В цьому закладі одночасно зможуть перебувати 183 тварини. Потягом двох-трьох тижнів вони перебуватимуть у пункті, а після проведення стерилізації та вакцинації проти сказу відпускатимуться.

Заступник міського голови під час зустрічі зазначив, що будівельні роботи будуть обов'язково виконані у поточному році. За його словами, наразі потрібно визначитись, яким буде цей заклад – комунальним підприємством чи громадською організацією. Під час обговорення зоозахисники висловили свої пропозиції і дійшли висновку, що оптимально, якщо це буде структурний підрозділ комунального підприємства міської ради.

Начальник управління житлово-комунального господарства міськради Ярослав Куц запропонував створити структурний підрозділ при комунальному підприємстві «Зеленбуд». Представники громадськості підтримали цю пропозицію одноголосно, але зазначили, що керівник цього підрозділу повинен бути активним зоозахисником, щоб тварини були дійсно в надійних руках.

Керівник КП «Зеленбуд» Роман Старіков також підтримав цю пропозицію, сказавши, що робота цього закладу буде здійснюватися прозоро та доступно для кожного мешканця нашого міста.

Під час обговорення проекту Програми громадськість також запропонувала створити наглядову раду для контролю за виконанням заходів Програми.

Довідково.

Проект Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2016-2020 роки розроблений робочою групою у складі, що затверджений розпорядженням Чернігівського міського голови від 17 червня 2016 року № 199-р.

Розробка Програми ініційована для врегулювання питання поводження з безпритульними тваринами у м. Чернігові та для організації ефективної роботи пункту тимчасового утримання тварин, будівництво якого розпочато у липні поточного року.

Проект цієї Програми буде включений в комплексно-цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки і поданий на розгляд сесії Чернігівської міської ради в жовтні місяці поточного року.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщину відвідав ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ