На Буковині територіальні сервісні центри МВС реєструють автомобілі,ввезені з-за кордону за зниженими акцизними ставками

На Буковині територіальні сервісні центри МВС реєструють автомобілі,ввезені з-за кордону за зниженими акцизними ставками

15.09.16 11:59 0 597
Закон України, що передбачає зниження ставок акцизного податку на вживані легкові автомобілі, почав діяти з 1 серпня 2016 року.

За два тижні (з 01 по 14 серпня) територіальними сервісними центрами МВС в Чернівецькій області зареєстровано 34 таких авто: по одному в Новоселиці та Кельменцях, 9 — в Кіцмані, 3 — у Глибокій, 20 — в ТСЦ міста Чернівці.

Нагадаємо, купити дешевше вживану іномарку можна тільки для власного користування, а не на продаж, оскільки дозволяється придбати лише одну машину на рік (законом передбачено що зниження акцизу не стосується автомобілів, вироблених не пізніше 1 січня 2010 року, які ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року).

Не підпадають під дію цього закону транспортні засоби, які виготовлені країною-агресором та ввозяться з країни-агресора, або з тимчасово окупованої території.

Довідково

Аби оформити придбаний автомобіль, необхідно звернутись до сервісного центру МВС та надати наступний пакет документів: паспорт, індентифікаційний код, вантажну митну декларацію, митне посвідчення, сертифікат відповідності, іноземне свідоцтво про реєстрацію авто з відміткою про зняття з обліку, документ, що підтверджує факт купівлі авто. Останні два документи необхідно надати в перекладі. По закінченню реєстрації транспортного засобу адміністратор вносить у графу «особливі відмітки» позначку про заборону відчуження майна протягом одного року з дня реєстрації.

За новими акцизними ставками для розмитнення автомобіля з двигуном 1 літр треба сплатити 0,102 євро . За розмитнення автомобіля з двигуном 1,5 літра – 0,063 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна. Для машини об'ємом двигуна понад 2200 куб. см, але не більш як 3000 куб. см — 0,276 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна. На потужніші автівки здешевлення буде, але не таке значне.

Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ