Чернівчан навчатимуть берегти та покращувати своє довкілля

Чернівчан навчатимуть берегти та покращувати своє довкілля

15.09.16 15:47 0 654
Урбаністично-культурна локація «Майстерня міста» вперше працюватиме у Чернівцях з 16 по 23 вересня. Захід організовують: Чернівецька міська рада спільно з німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» у рамках реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

Проект має на меті підвищити ефективність взаємодії мешканців, інституцій громадського суспільства з міською владою, активізувати їх співпрацю задля реалізації корисних і цікавих місцевих ініціатив щодо покращення міського середовища.

«Майстерня міста» – це відкрита платформа для інноваційних ідей, діалогу та активної співпраці громадськими організацій, представників міської влади та активних мешканців. Її мета – об'єднати всіх зацікавлених у поліпшенні міського середовища та підтримати вже активні локальні ініціативи.

Цілями урабаністично – культурного проекту «Майстерня міста» є:

• Залучення мешканців до розвитку міста

• Залучення людей з особливими потребами до міського життя

• Активне використання громадського простору

• Усвідомлення цінності та збереження історико-культурної спадщини

• Озеленення та екологія міста

• Місто для дітей

• Велорух, транспорт та пішохідна інфраструктура

• Робота з маргіналізованими групами населення

В проекті «Майстерня міста» функціонуватимуть 11 тематичних станцій, де буде презентовано результати SWOT аналізу міських проблем, впродовж трьох днів працюватимуть експерти Проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» та представники департаментів міської ради (члени міждисциплінарної робочої групи).

Під час роботи «Майстерні міста» буде презентовано Інтегровану концепцію розвитку середмістя Чернівців, Інтерактивну карту медичних установ міста, перший в Україні музей сучасної кераміки, проекти відродження Алеї на Узвишші Гьобеля та «Спільний простір», Екобібліотеку, Інженерну майстерню «Енергія руху», Чернівецький велопортал та веломаршрут «Студентський», виставку «Новинки на площі цісарівни Елізабет» (реклама в Чернівцях періоду 1848-1918рр.).

Відбудеться відео – конференція з Тімішоарою (Асоціацією «Тімішоара – європейська культурна столиця 2021») та презентація проекту «Європейська культурна столиця».

Про те, як зробити Чернівці екологічно безпечним містом» дізнаються учасники різноманітних заходів Екофестивалю.

На дискусійному майданчику, в Урбан-кафе для публічної дискусії пропонуються теми «Місто та реклама», «Музеї міста», «Муніципальні будинки культури: застаріла державна програма vs сучасні потреби мешканців», «Мистецтво у міському просторі», «Організація велопаркування», «Що не так з нашими вулицями: про безпеку руху, соціальну психологію і розумну інфраструктуру”, “Успішний зелений простір без комерції”.

Чернівчан запрошують до участі у воркшопах, тренінгах. Зокрема, відбудеться воркшоп із озеленення балконів та підвіконь, створення Бібліодворику, семінар «Догляд за деревами в умовах міста», пленер із створення міських замальовок, тренінги для ремісників, майстер –клас «Панські витребеньки»

Для дітей та молоді готується гра-спілкування «Чернівецькі діти» , гра « Розмалюй своє місто», квест «Мої Чернівці 2030». П'ять днів для дітей з 20.00 до 21.00 працюватиме локація « На добраніч» з дитячими майстер-класами та вечірніми казками.

На зустрічі з патрульною поліцією йтиметься про безпеку та порядок у місті,і роль кожного мешканця в їх забезпеченні, про велокультуру та дотримання велосипедистами ПДР.

«Майстерня міста» пропонує також цікаві екскурсії середмістям «Місця змін» та Ратушею « Незвичний погляд».

Впродовж 3-х днів буде безкоштовний вело прокат.

. У всі дні з 20 до 22.00 працюватиме вуличний кінотеатр, де буде презентовано фільми Ucrazyans «Неймовірні українці», MyStreetFilms (Твоя вулиця, твоє місто, твій фільм!), «Мої рідні Чернівці».

«Запрошую чернівчан стати активними учасниками «Майстерні міста» – надзвичайно цікавого урбаністичного проекту. Приходьте родинами, з друзями, дискутуйте, діліться досвідом, пропонуйте свої проекти та ідеї. Чернівці – це чернівчани. Тож творимо наше місто разом, формуємо концепцію його розвитку та працюємо на її втіленням вже .», – закликає міський голова Олексій Каспрук.

Офіційне відкриття проекту 16 вересня о 16.00. «Майстерня міста» працюватиме у павільйоні на Театральній площі з 10.00 до 22.00.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: усі на осінню ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ