Погодження щодо розміщення пересувних цирків,які використовують у своїй діяльності диких тварин у місті Луцьку обговорили на засіданні “круглого столу”

Погодження щодо розміщення пересувних цирків,які використовують у своїй діяльності диких тварин у місті Луцьку обговорили на засіданні “круглого столу”

15.09.16 11:51 0 540
Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що більше як півроку тому розпочалася регуляторна процедура щодо механізму перевірки діяльності цирків, що розміщуватимуться на території міста. Відповідний проект рішення підготували для розгляду на засіданні виконавчого комітету міської ради.

За словами директора КП “Ласка” Богдани Новарчук, чіткої процедури перевірки цирків та їхніх документів немає, тому й взялися за вирішення цієї проблеми. У проекті рішення передбачено пакет документів, необхідних для отримання погодження міської ради для розміщення пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин. Богдана Новарчук наголосила на тому, що оскільки раніше такі документи не подавалися, то відвідувати цирк може бути небезпечно для здоров'я та життя. Окрім того, є й фактор гуманності, адже невідомо в яких умовах утримуються тварини. Вона зазначила, що в багатьох країнах світу цирки з використанням тварин заборонені, але є й процедура, коли міська влада може прийняти рішення в межах своєї компетенції і заборонити їх діяльність у своєму місті. До слова, в Україні вже є кілька таких міст. “Ми намагаємося у кожному місті вводити певні правила та обмеження, але водночас працюємо над законопроектом про заборону пересувних цирків, які використовують тварин”, - повідомила Богдана Новарчук.

Юрій Моклиця зазначив, що це правильна для міста тенденція, адже для того, щоб побачити тварин можна відвідати зоопарк, де вони утримуються в належних умовах, а для цирків також є альтернатива - клоуни, акробати і т.п. “Якщо в переспективі ми заборонимо цирки, де використовуватимуться тварини — це буде безпечніше для життя та здоров'я громадян, крім того це значний крок назустріч гуманності”, - сказав Юрій Моклиця.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: Машинная штукатурка стен: ...

КОМЕНТАРІ