У третьому поліклінічному відділенні Чернігівської міської лікарні № 1 запрацював новий цифровий флюорографічний апарат

У третьому поліклінічному відділенні Чернігівської міської лікарні № 1 запрацював новий цифровий флюорографічний апарат

15.09.16 10:58 0 501
В 3-у поліклінічному відділенні Чернігівської міської лікарні № 1 урочисто ввели в експлуатацію новий флюорографічний апарат. Захід відбувся за участю Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, начальника управління охорони здоров'я міської ради Владислава Кухаря, медичного колективу поліклініки, а також представників засобів масової інформації.

Як повідомив завідуючий відділенням променевої діагностики Сергій Холодницький, новий цифровий флюорографічний апарат українського виробництва – його виробник ТДВ «КВО «МЕДАПАРАТУРА» (м. Київ). Він задовольняє різні потреби пацієнтів - можна робити знімки кісток скелету людини, серця, а також легенів, що на даний час дуже актуально, адже, за словами завідуючого відділенням, майже кожного тижня при обстеженні виявляється один випадок захворювання на туберкульоз легень. Крім того, цей апарат дозволяє суттєво скоротити час очікування результатів для пацієнтів. Щодня обстежується близько 150 осіб.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що в Чернігові вперше було виділено з міського бюджету близько 30 млн грн на медичну галузь міста. Цей флюорографічний апарат придбаний саме за ці кошти. Він нагадав, що потреби чернігівських медичних закладів обговорювались колегіально під час робочої зустрічі з представницьким активом медичної галузі нашого міста, за результатами якої приймалось максимально грамотне та раціональне рішення. «Завдяки курсу на децентралізацію наша країна зможе вистояти в ці нелегкі часи», - сказав Владислав Атрошенко.

За словами начальника охорони здоров'я міської ради Владислава Кухаря, дуже важливо те, за допомогою якого медичного обладнання працює лікар. Придбання сучасної медичної техніки дає можливість значно покращити якість надання медичної допомоги, застосовувати нові направлення в лікуванні та покращити показники по захворюванням.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: «Народна ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ