Рівненські рятувальники провели урочисті заходи з нагоди професійного свята

Рівненські рятувальники провели урочисті заходи з нагоди професійного свята

15.09.16 16:16 0 645
17 вересня в нашій державі відзначається професійне свято працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань цивільного захисту – День рятівника. Одночасно з професійним святом в цьому році рятувальники відзначатимуть двадцятирічний ювілей з дня створення Міністерства надзвичайних ситуацій України, на базі якого у грудні 2012 року була створена Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Напередодні, 14 вересня, в Рівному співробітники Головного управління ДСНС у Рівненській області провели урочисті заходи з нагоди професійного свята.

За традицією, біля каплички ікони Божої Матері «Неопалима Купина», яка є сакральним оберегом усіх вогнеборців-рятувальників, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму протоієрей Тарасій провів святкове богослужіння.

Після цього особовий склад усіх підрозділів Служби порятунку Рівненщини вишикувався у парадному строю на плацу спортивного комплексу ГУ ДСНС. Розпочалися урочистості з підняття почесною вартою Державного Прапора України та спільного виконання Гімну нашої держави.

У вітальному слові начальник Головного управління ДСНС області Сергій Крук поздоровив рятувальників і ветеранів пожежно-рятувальної служби Рівненщини з професійним святом, подякував за мужність та відданість обраній справі й наголосив, що рівненські рятувальники завжди готові до дій за призначенням і надалі прикладатимуть максимум зусиль задля збереження життя і здоров’я громадян.

Потому, всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час виконання службових обов’язків героїв-рятувальників, а офіцери ДСНС поклали квіти до пам’ятної Стели з вічним вогнем.

З нагоди професійного свята перед учасниками урочистого зібрання з вітальним словом виступив голова обласної державної адміністрації. «Мешканцям нашого краю вже давно відомо, що рівненські рятувальники – це мужні, самовіддані та небайдужі чужому горю люди. Ми неодноразово ставали свідками їхньої професійної роботи під час ліквідації небезпечних пожеж, наслідків природних лих, аварій, знешкодження авіабомб, снарядів, мін. Тому від імені всього керівництва області хочу подякувати вам за самопожертву та вірність присязі», - наголосив Олексій Муляренко. Також керівник ОДА повідомив присутнім, що лише цього року з обласного бюджету на покращення матеріально-технічної бази підрозділів Служби порятунку «101» було виділено майже 1 мільйон гривень.

До привітань очільника облдержадміністрації приєдналися заступник голови обласної ради Олексій Бучинський, секретар міської ради Сергій Паладійчук, голова районної держадміністрації Володимир Пилипчук, керівники правоохоронних органів та Збройних Сил України. Засвідчити свою повагу колективу Служби порятунку Рівненщини та поздоровити їх з професійним святом прибули й колеги з міста Наленчув Республіки Польща.

Невід’ємною частиною урочистостей стало нагородження грамотами, цінними подарунками та відзнаками кращих рятувальників області. За високі показники в службовій діяльності, сумлінне виконання посадових обов’язків, проявлені героїзм та самовідданість було заохочено близько 120 працівників підрозділів ГУ ДСНС області. Родзинкою свята стали музичні вітання солістки міського будинку культури Іванни Місюк та братів-лейтенантів служби цивільного захисту Василя та Івана Капітанюків.

Закінчилися урочисті заходи оглядом виставки пожежної та аварійно-рятувальної техніки і спорядження, демонстрацією рятувальних робіт на висоті та можливостей аварійно-рятувального обладнання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Під час виставки серед запрошених школярів рятувальники провели цікаві пізнавальні конкурси та вікторини із врученням призів.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олімпійський тиждень у ...

КОМЕНТАРІ