Міністр юстиції гарантував жителям Тернопільщини безкоштовну правову допомогу

Міністр юстиції гарантував жителям Тернопільщини безкоштовну правову допомогу

15.09.16 09:45 0 566
Перебуваючи з робочим візитом на теренах області, Міністр юстиції Павло Петренко відзначив, що Тернопільщина — це хороший регіон із непоганими показниками. Спілкуючись з жителями краю, зокрема, високопосадовець розповів про соціальний проект, мета якого — захищати права людини, не залежно від її матеріального становища.

« по всій Україні працюють бюро правової допомоги. Через розгалужену мережу, що діє по всій країні, громадяни можуть отримати кваліфіковану юридичну допомогу. На Тернопільщині бюро правової допомоги функціонує у кожному районному центрі. Зокрема, із 1 вересня бюро правової допомоги розпочало свою роботу в містечку Збараж і за цей відносно короткий період часу вже 50 осіб звернулися за допомогою», — повідомив Павло Петренко.

Кошти на даний проект не виділялися з державного бюджету — їх зекономили за рахунок оптимізації роботи Міністерства юстиції, запевняє високопосадовець. Загалом по всій Україні вже понад 200 тисяч українських родин отримали реальну правову допомогу. Переважно звертаються пенсіонери та малозабезпечені з питаннями оформлення житлових субсидій, суперечками з комунальними підприємствами за неправильно нараховані платежі, вирішенням земельних питань тощо.

У свою чергу голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна подякував Павлу Петренку за ініціативу впровадження доступної правової допомоги громадянам. Також очільник області відзначив, що кожна територіальна громада на Тернопільщині матиме свій Центр надання адміністративних послуг, на базі якого може функціонувати й бюро правової допомоги.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ