За підтримки Державного фонду регіонального розвитку вдосконалюється освітня інфраструктура Тернопілля

За підтримки Державного фонду регіонального розвитку вдосконалюється освітня інфраструктура Тернопілля

15.09.16 14:14 0 588
Політика Тернопільської обласної державної адміністрації полягає в тому, що навіть в умовах війни необхідно думати про дітей і покращення умов їхнього навчання. Як зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, цьогоріч докладено максимум зусиль для збільшення кількості «шкільних автобусів» - кількість яких збільшено на майже 40%, а також ремонту і реконструкції освітянських об'єктів. Це вагомі кроки для забезпечення в нашій області нової якості освіти. Робота в цьому напрямку буде продовжуватися постійно, адже доступна та якісна освіта наших дітей — це інвестиція у майбутнє нашої держави.

Вагоме значення у розбудові освітньої інфраструктури нині мають процеси залучення коштів із Державного фонду регіонального розвитку. За результатами конкурсного відбору сформовано підсумкову рейтингову оцінку інвестиційних проектів, згідно якої було відібрано 54 інвестиційних проекти. Саме вони увійшли до переліку об'єктів, що фінансуються на Тернопільщині за рахунок коштів фонду регіонального розвитку. Загальна сума фінансування з фонду для нашої області — 93,6 млн. грн.

Відразу тридцять проектів із числа обраних стосуються галузі освіти. Зокрема, 19 проектів спрямовані на впровадження енергозберігаючих заходів, тобто реконструкцію паливних котелень, систем опалення, комплексної заміни вікон, дверей та покрівлі. Ці роботи будуть здійснюватися у загальноосвітніх школах та гімназіях таких населених пунктах області: м.Зборів, м.Хоростків, сіл Вільховець, Літятин, Надрічне, Урмань, Тростянець, Куропатники, Слов'ятин, Рекшин, Мечищів, Нараїв, Жуків, Потутори (усі — Бережанського району), Увисла, Глібів (обидві — Гусятинський район), Зарубинці, Кобилля (Збаразький район), Людвище (Шумський район).

Три проекти передбачають реконструкцію даху спортивних залів загальноосвітніх шкіл у селах Старий Вишнівець та Вищі Луб'янки Збаразького району, а також Ангелівка Тернопільського району. Ще два проекти передбачають реконструкції та капітальний ремонт дитячих садочків в селах Стінка Бучацького району та Жабиння Зборівського району.

П'ять проектів направлені на будівництво та реконструкцію загальноосвітніх закладів, а саме шкіл у Гориглядах Монастириського району, Звиняч та Ягільниця Чортківського району та Почапинці Тернопільського району, а також гімназії у Бучачі.

Ну а один з наймасштабніших інвестиційних об'єктів фінансується у Козові. Там триває будівництво плавального басейну для Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2. Сума виділених коштів по об'єкту на 2016 рік складає 4,4 млн. грн. З них державний фонд регіонального розвитку надасть 3,7 млн. грн., а місцевий бюджет – 664 тис. грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ