В Луцьку у бібліотеці — філіалі №3 відкрили виставку до 150 — річчя від дня народження Михайла Грушевського

В Луцьку у бібліотеці — філіалі №3 відкрили виставку до 150 — річчя від дня народження Михайла Грушевського

17.09.16 21:06 0 773
Архівним відділом Луцької міської ради спільно з бібліотекою-філіалом № 3 відкрито виставку архівних документів до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського – видатного історика, археолога, літературознавця, соціолога, публіциста, письменника, науковця, громадсько-політичного і державного діяча, засновника Української Народної Республіки, в читальному залі бібліотеки.

Саме з творчою спадщиною Михайла Грушевського пов'язані ідеї відродження української культури і науки, історичної свідомості й національної гідності народу. М.Грушевський належить до тих громадських діячів, які сповна пізнали велич і насолоду тріумфу, а також гіркоту поразки, але до кінця залишилися вірними ідеї усього життя — самоствердженню свого народу.

На виставці представлені добірка книг, статті періодичних видань, копії фотодокументів, копії архівних документів а саме: Другого Універсалу Центральної Ради з підписом М.Грушевського 03. 07. 1917 р., протоколу засідання Української Центральної Ради від 15.03.1917р. під головуванням М. Грушевського, витяг з протоколу засідання Центральної Ради від 09.01.1918 р. про ухвалення закону про національно - персональну автономію та багато інших.

Виставка розташована на першому поверсі бібліотеки-філіалу № 3 по вул. Драгоманова, 1. Запрошуємо усіх лучан та гостей міста ознайомитись із матеріалами виставки.

Архівний відділ Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ігор Вонс: «Підтримка ...

КОМЕНТАРІ