Тернопіль: спростування неправдивої інформації. Міська рада і далі працює по системі «ProZorro»

Тернопіль: спростування неправдивої інформації. Міська рада і далі працює по системі «ProZorro»

17.09.16 18:52 0 620
У місцевих ЗМІ поширено неправдиву інформацію щодо результатів впровадження та використання системи електронних закупівель «ProZorro». У текстах звинувачується міська влада у саботажі використання цієї системи та неефективному використанні бюджетних коштів, що не відповідає дійсності.

Тернопільська міська рада - одна з перших запровадила у своїй роботі використання системи електронних закупівель «ProZorro» із жовтня 2015 року. Причому закон зобов’язував використовувати цю систему органам місцевого самоврядування лише з серпня 2016 року.

«У відповідності до розпорядження міського голови закупівля товарів та послуг через систему здійснювалася у тому випадку, якщо їх вартість перевищувала 10 тисяч гривень, - розповідає начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак. - За три місяці до кінця 2015 року міською радою через систему «ProZorro» було оголошено 28 закупівель, з яких 21 завершена укладанням договорів на суму у майже 354 тисячі гривень».

Згідно з кошторисом, у 2016 році у Тернопільській міській раді на придбання товарів, робіт та послуг передбачено майже 12 мільйонів гривень.

Згідно річного плану закупівель кошти в сумі 5682,5 тис. грн. передбачені для закупівлі товарів, робіт та послуг згідно вимог закону України «Про здійснення державних закупівель» та 6197,2 тис. грн. на закупівлю товарів, робіт та послуг без застосування процедур.

Загалом, за період з 1 січня 2016 року по теперішній час проведено 92 допорогові закупівлі на суму 3 703,5 тис. грн., з яких 51 завершена укладенням договору на суму 1147,6 тис. грн.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі фахівці ...
Наступна новина: Якими будуть ціни на ...

КОМЕНТАРІ