У Чернігові оголошено відкритий архітектурний конкурс на кращий проект Меморіалу Захисникам України

У Чернігові оголошено відкритий архітектурний конкурс на кращий проект Меморіалу Захисникам України

17.09.16 09:24 0 533
Виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні 15 вересня схвалив рішення про оголошення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України.

Рішення прийняте з урахуванням рішень громадських слухань членів територіальної громади на тему: «Спорудження меморіалу Захисникам України і Героям Небесної Сотні та затвердження проекту реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького» від 29 липня поточного року.

Конкурс проходитиме з 26 вересня 2016 року по 24 січня 2017 року.

Члени виконкому затвердили також Положення про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України та склад журі.

Конкурс має на меті визначити кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу та кращого виконавця для подальшої розробки та реалізації проекту для увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників антитерористичної операції на сході України. Крім того, одним із завдань конкурсу є відображення вiдповiдними просторовими, технологічними, пластичними, художніми засобами подій Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України.

Однією з умов Положення є виконання елементів Меморіалу із довговічних тривких матеріалів - таких як бронза, граніт, інший природний камінь.

Конкурс є відкритим, без обмеження кількості учасників та проводиться в один етап. Участь у конкурсі безкоштовна, реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується. Кількість конкурсних проектних пропозицій від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

Проектні пропозиції на конкурс прийматимуться з 26 вересня по 26 грудня 2016 року, а підведення підсумків конкурсу відбудеться до 10 січня 2017 року.

За результатами конкурсу журі прийме рішення щодо визначення кращих проектних пропозицій. Для відзначення відібраних пропозиційпризначаються три премії: 10000 (десять тисяч) гривень; 6000 (шість тисяч) гривень; 4000 (чотири тисячі) гривень.

Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

Терміни проведення конкурсу (від дати оголошення до оприлюднення підсумків) визначені згідно з вимогами цього Положення (один місяць для подання заявок на участь у конкурсі; два місяці на розроблення конкурсних проектів; два тижні на підведення результатів конкурсу та протягом одного місяця їх оприлюднення).

Замовником конкурсу є виконавчий комітет Чернігівської міської ради, а організатором конкурсу – управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

Конкурсна документація надається до управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради за адресою: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 82, каб. 205, тел. (0462) 77 51 70.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 26 вересня 2016 ...
Наступна новина: Житомирщина спрямувала 7,9 ...

КОМЕНТАРІ