Волонтери з Японії навчали дітей у Житомирі японській каліграфії

Волонтери з Японії навчали дітей у Житомирі японській каліграфії

17.09.16 08:10 0 638
14 вересня волонтери з Японії відвідали дитяче відділення обласної психіатричної лікарні № 1.

За словами директора благодійного фонду «Заложники Чорнобиля» Євгенії Дончевої, це вже четвертий візит представників благодійної організації «ЧеФуКо» («Діти Чорнобиля та Фукусіми») до України.

Головною метою благодійників є допомога дітям, які постраждали внаслідок катаклізмів, зокрема, аварії на атомній станції. У 2013 році японські друзі вперше відвідали дитяче відділення ОПЛ № 1, й з того часу опікуються його проблемами. Вони дізнаються про потреби відділення, збирають благодійні кошти та спрямовують їх на адресну допомогу. Таким чином за фінансової підтримки японських благодійників оновлено обладнання для сенсорної кімнати, придбано нові ліжка з матрацами. На часі – придбання плазмового телевізора та мультимедійного обладнання для проведення занять і тренінгів.

Крім того, традиційним для української та японської сторони став обмін культурними традиціями: японці вже навчилися робити мотанки та українські витинанки, а українські дітки, які вже справно опанували мистецтво оригамі з паперу, цього разу навчалися мистецтву японської каліграфії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничани вивчали,як ...
Наступна новина: Бездіяльність ...

КОМЕНТАРІ