В Житомирській області в Лугинському районі модернізували садочок

В Житомирській області в Лугинському районі модернізували садочок

17.09.16 16:07 0 740
У Лугинському дитячому садочку «Сонечко» завершилась реалізація проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ).

Проект громадської організації «Земля Лугів» був спрямований на залучення інноваційних енергоефективних заходів у дитячому садочку смт Лугини.

Оглянули оновлений садочок перший заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, керівництво району, а також координатор Проекту в Житомирській області Георгій Федорук.

У садочку було проведено модернізацію системи опалення зі встановленням піролізного котла, опалювальних радіаторів Purmo, насосів, баку розширувального круглого та замінено 10 вікон в приміщеннях садочку.

Громадська організація «Земля Лугів» (голова – Галина Старосуд) підготувала мікропроектну пропозицію (заявку на отримання гранту) та зібрала кошти у сумі 23 тис. 012 грн, ще 92 тис. 200 грн. було залучено з бюджету селищної ради, а 331 тис. 845 грн, що становить майже 75% від усієї необхідної суми, на реалізацію Проекту було надано ЄС/ПРООН. Таким чином загальна вартість Проекту склала 446 тис. 520 грн.

Наразі на завершальному етапі на Лугинщині знаходяться ще декілька Проектів: у с. Великий Дивлин – енергозберігаючі заходи (часткове перекриття приміщення школи, заміна вікон та дверей) та у с. Зарічка – встановлення вуличного освітлення на сонячних батареях.

Нагадаємо, що у Баранівській школі запрацювала котельня.

Довідково. Процес впровадження Проектів МРГ в Житомирській області розпочався в березні 2008 року. Згодом в Житомирській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в жовтні 2011 року. Протягом двох фаз Проекту МРГ понад 50 тисяч жителів Житомирської області покращили умови свого життя через реалізацію 64 мікропроектів, зокрема щодо відновлення 37 дитячих садків та шкіл, 23 медичних пунктів, 5 доступу до якісної води, 9 енергозберігаючого вуличного освітлення. Загалом протягом реалізації проекту МРГ на території Житомирщини в область було залучено майже 12 млн грн для реалізації вищезазначених проектів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Делегація ...

КОМЕНТАРІ