У Тернополі вперше відбудеться Всеукраїнський етап Міжнародної Олімпіади ACM зі спортивного програмування

У Тернополі вперше відбудеться Всеукраїнський етап Міжнародної Олімпіади ACM зі спортивного програмування

17.09.16 13:30 0 832
Всеукраїнський етап Міжнародної Олімпіади ACM зі спортивного програмування відбудеться 16 вересня у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В.Гнатюка. В урочистому відкритті змагань, що розпочнеться о 14.15 год, візьме участь заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Синхронне проведення першого туру змагань відбудеться 16 вересня. Кожна команда, що складатиметься з трьох осіб, розв'язуватиме за комп'ютером близько 10 алгоритмічних задач англійською мовою. Загальний час – 5 годин. За цей час команда повинна продемонструвати свої вміння з розв'язування задач, спільної координації дій та знання англійської мови. Переможе та, що розв'яже якомога більше задач. Роботи учасників автоматично перевірятиме комп'ютер», — повідомляє доцент кафедри інформатики і методики її викладання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка Ольга Барна.

Загалом в Олімпіаді братимуть участь представники 18-ти університетів Південно-Західного регіону і три шкільні команди. Другий тур змагань пройде в суботу, 17 вересня. Відтак переможці стануть учасниками Міжнародної олімпіади, що відбудеться за кордоном.

До слова, у Тернополі всеукраїнський етап Міжнародної олімпіади зі спортивного програмування проводиться вперше. Серед вузів Південно-Західного регіону Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка цьогоріч був обраний як базовий для проведення даного заходу. В Україні загалом подібні змагання відбуваються вже вшосте.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відкрилася ...
Наступна новина: У пам’ять про Юрія Іллєнка ...

КОМЕНТАРІ