У Рівненській області відбулося підтвердження результатів неформального навчання кухарів із Хмельниччини та Гощанщини

У Рівненській області відбулося підтвердження результатів неформального навчання кухарів із Хмельниччини та Гощанщини

17.09.16 10:07 0 583
Рівненський центр професійно-технічного навчання ДСЗ провів чергове оцінювання результатів неформального навчання кухарів. Цього разу до навчального закладу претенденти були направлені Ярмолинецьким та Гощанським районними центрами зайнятості.

Оцінювання проводилося спеціально створеною комісією, яку очолила Аліса Хагенбрух, власник кейтерингової компанії «Кульбаба», шеф-кухар ресторану «Айвенго». Члени комісії – Олена Хоміна, старший майстер, кухар 6 розряду та Юлія Ганзюк, викладач спецпредметів, кухар 5 розряду.

Як коментує Майя Сульжик, старший майстер виробничого навчання, секретар комісії, обидва претенденти звернулися до РЦПТО ДСЗ, аби отримати відповідний документ про професію. Для цього їм необхідно було підготуватися, здати теоретичну частину та виконати практичне завдання, які зазначалися в білетах.

Напередодні Інна Смучок із Хмельниччини отримала пропозицію від роботодавця щодо працевлаштування, проте не мала підтвердження своїх знань, тобто офіційного документа. Досвід приготування страв вона має чималий, тому готова була здати іспит, продемонструвати вміння та підтвердити свій фах.

Олена Сірук із Гощанщини мала роботу кухонного працівника і прагнула працювати кухарем, вдосконалювати навички. Довідавшись, що у Рівному проводять оцінювання неформального навчання кухарів, вона подала заявку до РЦПТО ДСЗ.

Процедура оцінювання тривала два дні. Спершу претенденти в тестовому режимі давали відповіді з теоретичного курсу, далі, за білетом, забезпечивши необхідні інгредієнти виконували практичне завдання.

Незважаючи на хвилювання, обидва кухарі впоралися із завданням, їхні страви відповідали вимогам 3-го кваліфікаційного розряду. Презентовані рибні котлети, галушки з салом та цибулею, овочеві супи, битки печінкові, омлети та пельмені порадували присутніх красивою правильною подачею та якістю приготування.

Свідоцтва про підтвердження результатів оцінювання неформального професійного навчання за професією «Кухар» 3 розряду вручила заступник директора Руслана Бодренко.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2013 року за № 340 був затверджений Порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. Згідно з Наказом Мінсоцполітики України за №256 від 16.03.2016, РЦПТО ДСЗ став одним із навчальних закладів, яким надано право проводити подібне підтвердження.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ