Вінничани вивчали,як реалізовуються проекти за кошти ЄС в Польщі (+фото)

Вінничани вивчали,як реалізовуються проекти за кошти ЄС в Польщі (+фото)

17.09.16 08:01 0 844
Як уже повідомлялося раніше, офіційна делегація Вінницької області на чолі з головою облдержадміністрації Валарієм Коровієм у складі голів РДА та міських голів міст обласного значення Вінницької області перебувають з навчальним візитом у Сьвєнтокшиському воєводстві Республіки Польща .

В рамках свого візиту, 14 вересня, члени делегації зустрілися з Президентом м.Кельце паном Войчехом Любавським та директором Департаменту управління фондами ЄС мерії Кельце паном Мячеславом Пастушком. У вітальному слові пан Любавський сказав: " Уряд у нас змінився, але наше ставлення до України не змінилося. Я думаю, що поляки вже багато раз доводили це. Ми негативно ставимося до агресії у вас на Сході України. І я вас запевняю - ми з вами, ми підтримуємо вас".

"Ніколи не забудемо грудень 2014 року перед святом Св.Миколая, коли ми отримали волонтерську допомогу для вінничан, які воюють на Сході України, а саме джгути від кровотечі і ліки. Саме тоді ви в черговий раз підтвердили вашу позицію і дружбу по відношенню до нас. "Без незалежної України немає незалежної Польщі", ці слова Пілсудського стали знаковими для наших країн .

Зараз в Україні відбувається реформа місцевого самоврядування. Громадам будуть надаватися великі повноваження. Будуть також змінюватися функції районних державних адміністрацій. Це історичний час, бо адміністрації перетворяться у органи, що надаватимуть послуги. І ваш винятковий та успішний досвід самоврядування є важливим для нас, аби успішно зреалізувати реформу в Україні ",- у свою чергу Валерій Коровій від імені всієї делегації і нашого регіону звернувся до господарів зустрічі.

Крім того, сторони обговорили питання відкриття технологічного парку у Вінниці за келецьким досвідом для активізації бізнесу, розвитку регіону та збільшення залучення інвестицій. Також в рамках візиту делегація Вінницької області відвідала презентацію пана Пастушка про проекти, реалізовані за кошти ЄС у м.Кельце, і які були покликані підвищити активність громадян та подолати безробіття у місті.

Після презентації офіційна делегація Вінниччини мала можливість побачити результати проектів вживу, а саме відреставровані вулиці, площі,будинки, побудову нових мікрорайонів житлових і бізнесових, а також відновлення туристичних атракцій та місць відпочинку для мешканців міста та гостей. Загалом делегація Вінницької області залишилась з приємним враженням від візиту і переповнена оптимізмом щодо майбутнього країни, адже поляки довели, що реформа децентралізації має позитивні сторони як для звичайних мешканців, так і для адміністративного устрою країни.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трансерфер: хто це?
Наступна новина: Волонтери з Японії навчали ...

КОМЕНТАРІ