У Чернігові відзначили 152-у річницю від дня народження Михайла Коцюбинського

У Чернігові відзначили 152-у річницю від дня народження Михайла Коцюбинського

17.09.16 14:24 0 534
Cьогодні, 16 вересня, заступник Чернігівського міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко взяв участь в урочистій церемонії з нагоди 152-ї річниці з дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського.

Вшанувати пам'ять автора знаменитих «Тіней забутих предків», «Fata morgana», «Intermezzo» та інших не менш відомих в Україні і далеко за її межами творів, на територію Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського прибули заступник голови - керівник апарату обласної держадміністрації Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник Чернігівського міського голови - керуючий справами Сергій Фесенко, письменниця Ганна Баран, очільники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області й міста, представники мистецької інтелігенції краю, громадськість, журналісти.

В ході урочистої церемонії її учасники у супроводі співу академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм поклали квіти до могили письменника та його дружини, висловили свої слова в знак пам'яті і пошани до великого світоча української літератури, котрому належить одне з найпочесніших місць щодо краси й глибини художності своїх творів.

Під час урочистої церемонії виступаючі наголошували, що Михайло Коцюбинський був не лише тонким майстром художнього слова, великим письменником і перекладачем, але й відомим громадським діячем народним вчителем і психологом людської душі.

Зазначено також, що митець змальовував долі простих трударів, їх силу й волю у боротьбі за нове, справедливе життя, відображав соціальні і національні прагнення українців.

Урочисті заходи продовжились у приміщенні Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського, де під керівництвом його директора і правнука письменника, Ігоря Коцюбинського, відбулося нагородження цьогорічних лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського.

Цьогоріч її лауреатами стали:

- у номінації «Поезія» – Лариса Ткач за збірку «Кришталева роса»;

- у номінації «Проза» – Любов Пономаренко за книжку «Синє яблуко для Ілонки»;

- у номінації «Народознавство» – Олександр Ковальчук за монографію «Візуальне у творчості М. Коцюбинського»;

- у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» – Євген Кріп за цикл робіт «Чернігів-45»;

- у номінації «Театрально-музичне мистецтво» – творче об'єднання «Актор і лялька» за цикл вистав «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

За матеріалами відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

і департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: В Луцьку 10 міфів про ...

КОМЕНТАРІ