"Чернігівводоканал" не заперечує проти будівництва нового мікрорайону в разі недоторканності охоронної зони свердловин та забезпечення доступу до трубопроводів і мереж

"Чернігівводоканал" не заперечує проти будівництва нового мікрорайону в разі недоторканності охоронної зони свердловин та забезпечення доступу до трубопроводів і мереж

17.09.16 13:53 0 522
Повідомляє КП "Чернігівводоканал":

Під час розгляду питання «Про Детальний план території багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного» на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 15 вересня підіймалося питання, пов'язане з експлуатацією артезіанської свердловини №76 водозабору №3 «Бобровиця». Керівництво КП «Чернігівводоканал» звертається до мешканців міста Чернігова і наголошує, що підприємство працює виключно в інтересах громади. Головною метою роботи є безперебійне цілодобове забезпечення 300-тисячного міста питною водою, відвід та обеззараження стокових вод за межами міста. Це завдання колектив КП «Чернігівводоканал» виконував, виконує і буде виконувати. Водозабір №3 «Бобровиця» є ключовим у системі водопостачання міста. Тому закриття навіть однієї свердловини може унеможливити водозабезпечення цілого міста і привести до тяжких наслідків.

КП «Чернігівводоканал» вважало за можливе погодити межі ділянки загальною площею 5,0452 га для ТОВ «Топаз» при умові нанесення на «План меж» мереж водопроводу та енергопостачання свердловини №76, встановлення зон обмеження для їх обслуговування і встановлення сервітуту на ділянку площею 0,6471 га, на якій розташовані мережі водозабору №3 «Бобровиця» КП «Чернігівводоканал». Ці вимоги було враховано при проектуванні Детального плану територій забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного.

Ми наголошуємо, що позиція керівництва КП «Чернігівводоканал» щодо експлуатації артезіанської свердловини №76 залишається незмінною:

ділянка площею 0,3661 га, на якій розташована артсвердловина, перебуває у постійному користуванні КП «Чернігівводоканал» з 08.07.1999 року і входить до складу зон санітарної охорони (ЗСО) і відноситься до першого поясу (суворого режиму).

• На цю ділянку розповсюджуються вимоги Постанови КМУ від 18 грудня 1998 р. № 2024 «Про правовий режим зон санітарної охорони водних об'єктів».

• Експлуатація свердловини проводиться за встановленим режимом. Будь-які заяви щодо зміни режиму роботи артсвердловин вважаємо неприпустимими.

• 30 червня 2016 року рішенням сесії міської ради було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою для встановлення сервітуту на ділянку площею 0,6471 га, на якій розташовані мережі водозабору №3 «Бобровиця» КП «Чернігівводоканал».

Звертаючись до сторін, які сперечаються щодо можливості чи неможливості житлової забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного, просимо не втягувати стратегічне підприємство міста – КП «Чернігівводоканал» в цю суперечку і дотримуватись діючого законодавства при вирішенні питань планування територій.

Детальну і оперативну інформацію щодо роботи КП «Чернігоівводоканал» завжди можна дізнатися на офіційному сайті компанії https://water.cn.ua, в мережі Фейсбук http://bit.ly/2cIAoGr або отримати подзвонивши в диспетчерську службу підприємства за тел. (0462) 67-67-87.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ