На Житомирщині проведено медичні огляди чорнобильців

На Житомирщині проведено медичні огляди чорнобильців

17.09.16 15:07 0 513
З метою покращення якості медичної допомоги населенню на базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського створена лікарська мобільна бригада для проведення медичних оглядів населення, яке постраждало від аварії на Чорнобильській АЕС. До складу бригади, яку очолює обласний координатор з питань організаційно-методичної допомоги потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС Юрій Данилюк, входять лікарі: хірург, отоларинголог, офтальмолог, невролог, ендокринолог, гінеколог, кардіолог, терапевт.

За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я облдержадміністрації Сергія Березовського, відбулися виїзди фахівців мобільної лікарської бригади до найбільш постраждалих районів області: Лугинського, Народицького, Олевського, Брусилівського, Овруцького, Малинського, Ємільчинського, Хорошівського та Коростенського.

За декілька днів до виїздів населення районів було проінформовано про графік роботи бригади, організований попередній запис пацієнтів до обласних фахівців.

Всього лікарями було оглянуто 1363 мешканці районів, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уточнені діагнози, надані рекомендації щодо подальшого обстеження та лікування. 263 особи були направлені для подальшого оперативного лікування в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського та в обласному онкологічному диспансері.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку — фотовиставка ...
Наступна новина: У Луцьку відбудеться ...

КОМЕНТАРІ