В Житомирській області для чого потрібні субсидії

В Житомирській області для чого потрібні субсидії

17.09.16 18:22 0 542
Раніше через штучно занижені тарифи держава дотувала і багатих, і бідних. Загальний обсяг таких прямих дотацій газу і тепла у 2014 році склав понад 120 мільярдів гривень – це сума, що перевищувала 25% Державного бюджету країни.

Уряд відновив соціальну справедливість, замінивши дотації палива адресними субсидіями споживачам. Заможні можуть і повинні платити за газ, який споживають, самостійно. Державна підтримка надаватиметься тим, хто реально потребує допомоги. За адресної схеми надання субсидії лише малозабезпеченим, сума адресних субсидій у 2016 році становить 40 мільярдів гривень, що складає лише 5% Державного бюджету.

Цього року на субсидії Уряд виділив 40 млрд грн. Це кошти, які надійшли до Державного бюджету від рентних платежів газовидобувних компаній. У 2016 році занижена ціна на газ обійшлася б державі у 170 млрд грн. Ці гроші пішли б на дотацію Нафтогазу. Різниця – 130 млрд грн – це кошти, що їх роками крали з кишень українців, а могли б спрямувати на підвищення соціальних стандартів для них.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: «Сумлінним ...
Наступна новина: Луцьке підприємство ...

КОМЕНТАРІ